Banánové pokušenie na plechu: Chutí ako banániky v čokoláde!

Dobrota z lahodného banánového krému. Ak obľubujete kupované banánky v čokoláde, tento dezert chutí ešte lepšie!

Dobrota z lahodného banánového krému. Ak obľubujete kupované banánky v čokoláde, tento dezert chutí ešte lepšie!

Potrebujeme:

250 – 300 g kryštálového cukru

200+100 ml vody

15 ml banánovej esencie

30 g želatíny v prášku

Postup:

Želatínu namočíme do 100 ml studenej vody a necháme napučať

...

Formu na pečenie s rozmermi 20×30 cm vymastíme olejom alebo maslom.

Zvyšnú vodu zmiešame s cukrom a preložíme na mierny plameň. Varíme za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí.

Keď je želatína pripravená, preložíme ju do menšieho hrnca a zahrievaním rozpustíme. Potom želatínu pridáme do cukrového sirupu a premiešame. Zmes zložíme z plameňa a šľaháme mixérom približne 15 minút.

Nakoniec pridáme banánovú esenciu a miešame ešte 5 minút. Ak chcete dosiahnuť ešte výraznejšiu žltú farbu, pridajte pár kvapiek potravinárskeho farbiva.

Navrstvíme na plech a necháme stuhnúť.

Nakrájame na kúsky a podávame posypané strúhanou čokoládou. Prípadne môžeme potrieť čokoládovou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika