Beriem banány a droždie – recept som sa naučil od tureckého kuchára: Toto sú najlepšie palacinky, aké som kedy ochutnal!

Fantastický nápad z banánov a droždia, úžasne chutné!

Palacinky na báze kysnutého cesta, ktoré sa dajú pripraviť veľmi rýchlo na raňajky.

Zo surovín dostupných pre každého – naozaj stoja za vyskúšanie.

 

 

Úžasný recept na lahodné banánové palacinky podľa portálu retete-usoare.

...

Potrebujeme:

3 banány (ja používam hlavne prezreté kúsky)

2 vajcia

2-3 PL kryštálového cukru

štipku soli

200 ml mlieka

200 ml vody

260 g hladkej múky

1 PL sušeného droždia

slnečnicový olej

Na oblohu:

Šľahačka

Tvaroh

Nutella

Čokoláda

Ovocie podľa chuti

Postup:

 

 

Ošúpané banány nakrájame na kolieska a vložíme do misky.

Pridáme vajcia, cukor a soľ.

 

 

Ďalej pridáme mlieko a suché droždie.

Všetky ingrediencie rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.

 

 

Potom pridáme teplú vodu a múku.

Dobre premiešame metličkou a uistíme sa, že nie sú žiadne hrudky.

 

 

Misku prekryjeme potravinovou fóliou.

A cesto necháme kysnúť 30 minút.

 

 

Vykysnuté cesto trochu premiešame.

A zbavíme ho všetkých vzduchovým bublín.

 

 

Panvicu na palacinky potrieme trochou rastlinného oleja.

Pomocou naberačky pridáme cesto.

Palacinky smažíme ako obvykle.

 

 

Keď palacinku preklopíme, potrieme ju trochou oleja.

Panvica je tiež naolejovaná pred vyprážaním každej palacinky.

 

 

Nadýchanú palacinkovú dobrotu môžeme servírovať.

Môžeme zvoliť oblohu podľa vlastnej chuti.

Prípadne môžete podávať palacinky aj samé, sú fantastické.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay