Vynikajúci nápad na dezert bez pečenia, ktorý vyzerá luxusne a prekvapí vás delikátnou chuťou.
Jeho základom je jemné banánové cesto s kávou, ktoré perfektne doladíte šľahačkou.
Tento dezert je ideálny, ak nestíhate pripravovať zložité pečené recepty a chcete svojej rodine alebo hosťom ponúknuť niečo špeciálne.
Výborný nápad na sviatočné maškrtenie sme našli na kanáli Cookrate – Polska.
Potrebujeme:
Na základ:
banány – 3 kusy
vajcia – 2 kusy
instantná káva – 25 g
cukor kryštálový – 60 g
prášok do pečiva – 10 g
múka hladká – 240 g
mlieko – 300 ml
Krém:
šľahačka v prášku – 40 g
mlieko – 200 ml
Na ozdobu:
arašidy – 100 g
želé cukríky – 50 g
Postup:
Banán ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Pridáme dve vajcia.
Pridáme aj kávu.
Prášok do pečiva, cukor a mlieko.
Nakoniec pridáme aj múku.
Rozmixujeme.
Ponorným mixérom.
Pomocou naberačky pečieme na panvici ako palacinky – pod pokrievkou pečieme 10 minút.
Obrátime a pečieme ešte 10 minút.
Smotanu vymiešame s mliekom – podľa návodu na obale.
Na upečenú placku dáme krém, prikryjeme druhou plackou.
Opäť šľahačka, placka a boky aj vrch dozdobíme šľahačkou.
Orechy rozmixzjeme na jemnú drť – prípadne pomelieme.
Boky ozdobíme orechmi a vrch želé cukríkmi.
Odložíme na hodinu do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! 😊
Video návod: