Nie je nič jednoduchšie ako dezerty pripravené bez pečenia. Tento je naozaj vynikajúci.
Potrebujeme:
- banány – 4 ks
- mlieko – 1 liter
- Kyslá smotana alebo mascarpone – 180 g
- cukor – 200 g
- sušienky – 400 g
- pudingový prášok- 3 vrecká (každá po 40 g) – ak sa vám nechce puding variť, môžete použiť verziu bez varenia
- maslo – 200 g
Zdobenie torty:
- mliečna čokoláda – 50 g
- smotana na šľahanie – 200 ml
- práškový cukor – 2 lyžice (alebo podľa chuti)
Postup:
Mlieko (300 ml) sa zmieša s pudingovými práškami a rozmieša do hladka.
Zvyšné mlieko (700 g) preložte na plameň a zmiešajte s cukrom, potom nalejte do zmesi pudingovú zmes, varte do zhustnutia. Odstráňte z tepla a pridajte maslo, rozmiešajte do hladka.
Rozdrvte sušienky a zmiešajte s kyslou smotanou alebo mascarpone. Zmiešame s vychladnutou pudingovou hmotou.
Forma je vystlaná papierom na pečenie (použijeme menšiu formu s vyššími okrajmi) a na dno navrstvíme časť hmoty.
Banány nakrájame pozdĺžne a uložíme na krém, prikryjeme zvyšným krémom.
Vložte koláč do chladničky na 2 hodiny.
Smotanu za studena vyšľaháme s cukrom a natrieme navrch, posypeme strúhanou čokoládou.
Okrem banánov môžete pridať plátky konzervovaného ananásu alebo broskyne. Ako ozdobu na tortu sú vhodné rôzne druhy ovocia a bobúľ, marmelády alebo marshmallows, orechy a mandľové lupienky.
Prajme vám dobrú chuť! :-)