Nepečená banánová maškrta s kyslou smotanou – fantasticky chutná: Tento recept je taký jednoduchý, že zvládne aj malé dieťa!

2736 0

Nie je nič jednoduchšie ako dezerty pripravené bez pečenia. Tento je  naozaj vynikajúci.

Potrebujeme:

  • banány – 4 ks
  • mlieko – 1 liter
  • Kyslá smotana alebo mascarpone – 180 g
  • cukor – 200 g
  • sušienky – 400 g
  • pudingový prášok- 3 vrecká (každá po 40 g) – ak sa vám nechce puding variť, môžete použiť verziu bez varenia
  • maslo – 200 g

Zdobenie torty:

  • mliečna čokoláda – 50 g
  • smotana na šľahanie – 200 ml
  • práškový cukor – 2 lyžice (alebo podľa chuti)

Postup:

Mlieko (300 ml) sa zmieša s pudingovými práškami a rozmieša do hladka.

Zvyšné mlieko (700 g) preložte na plameň a zmiešajte s cukrom, potom nalejte do zmesi pudingovú zmes, varte do zhustnutia. Odstráňte z tepla a pridajte maslo, rozmiešajte do hladka.

Rozdrvte sušienky a zmiešajte s kyslou smotanou alebo mascarpone. Zmiešame s vychladnutou pudingovou hmotou.

Forma je vystlaná papierom na pečenie (použijeme menšiu formu s vyššími okrajmi) a na dno navrstvíme časť hmoty.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Banány nakrájame pozdĺžne a uložíme na krém,  prikryjeme zvyšným krémom.

Vložte koláč do chladničky na 2 hodiny.

Smotanu za studena vyšľaháme s cukrom a natrieme navrch, posypeme strúhanou čokoládou.

Okrem banánov môžete pridať plátky konzervovaného ananásu alebo broskyne. Ako ozdobu na tortu sú vhodné rôzne druhy ovocia a bobúľ, marmelády alebo marshmallows, orechy a mandľové lupienky.

Prajme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár