plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečená banánová maškrta s kyslou smotanou – fantasticky chutná: Tento recept je taký jednoduchý, že zvládne aj malé dieťa!

Nie je nič jednoduchšie ako dezerty pripravené bez pečenia. Tento je  naozaj vynikajúci.

Nie je nič jednoduchšie ako dezerty pripravené bez pečenia. Tento je  naozaj vynikajúci.

Potrebujeme:

  • banány – 4 ks
  • mlieko – 1 liter
  • Kyslá smotana alebo mascarpone – 180 g
  • cukor – 200 g
  • sušienky – 400 g
  • pudingový prášok- 3 vrecká (každá po 40 g) – ak sa vám nechce puding variť, môžete použiť verziu bez varenia
  • maslo – 200 g

Zdobenie torty:

  • mliečna čokoláda – 50 g
  • smotana na šľahanie – 200 ml
  • práškový cukor – 2 lyžice (alebo podľa chuti)

Postup:

Mlieko (300 ml) sa zmieša s pudingovými práškami a rozmieša do hladka.

Zvyšné mlieko (700 g) preložte na plameň a zmiešajte s cukrom, potom nalejte do zmesi pudingovú zmes, varte do zhustnutia. Odstráňte z tepla a pridajte maslo, rozmiešajte do hladka.

Rozdrvte sušienky a zmiešajte s kyslou smotanou alebo mascarpone. Zmiešame s vychladnutou pudingovou hmotou.

Forma je vystlaná papierom na pečenie (použijeme menšiu formu s vyššími okrajmi) a na dno navrstvíme časť hmoty.

Banány nakrájame pozdĺžne a uložíme na krém,  prikryjeme zvyšným krémom.

Vložte koláč do chladničky na 2 hodiny.

Smotanu za studena vyšľaháme s cukrom a natrieme navrch, posypeme strúhanou čokoládou.

Okrem banánov môžete pridať plátky konzervovaného ananásu alebo broskyne. Ako ozdobu na tortu sú vhodné rôzne druhy ovocia a bobúľ, marmelády alebo marshmallows, orechy a mandľové lupienky.

Prajme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes