Banán v krémovom kožúšku

Nepečený dezert, ktorý spája tie najlepšie ingrediencie – lahodnú smotanu, tvaroh, sladké ovocie a chrumkavé oriešky. Čerešničkou na torte je ako inak voňavá čokoládová poleva.

Potrebujeme:

1 väčší banán

300 -400 g tvarohu

50 g kyslej smotany

100 g masla

1-2 lyžičky cukru

...

1 bal. vanilkového cukru

½ lyžičky cukru

2 lyžice kakaa

2 lyžice mlieka

Vlašské orechy na ozdobu

Postup:

Banán ošúpeme a uložíme na tanier

V mixéry zmiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, smotanu a 50 g zmäknutého masla. Krém, ktorý nám takto vznikne nanesieme na povrch banánu.

V menšom hrnci zmiešame ½ lyžičky cukru s kakaom, mliekom a zvyšným maslom. Za stáleho miešania varíme asi 5 minút, alebo kým hmota nezačne hustnúť. Polevu necháme chvíľu vychladnúť a potom nanášame na tvarohový krém. Nakoniec vrch dezertu ozdobíme vlašskými orechmi a vložíme na cca 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

Podávame nakrájané na menšie kúsky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk