Už ste niekedy skúšali BALKÁNSKE zemiaky? Stačí len dať na plech a zamiešať s touto zmesou….Chutia báječene!

3495

Mám pre vás vynikajúci recept na Balkánske zemiaky s cesnakom a maslom, ktoré robím vždy na sviatky. Je to naša obľúbená príloha a viete ju rýchlo pripraviť. Skúste a uvidíte sami, že lepšie zemiaky ste ešte nejedli!

Potrebujeme:

500 g zemiakov

hlávku cesnaku

plátok masla cca 1 cm

trochu oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

tymián

rozmarín

rascu

hladkolistá petržlenová vňať

korenie

soľ

Postup:

Zemiaky dôkladne umyjeme a nakrájame na mesiačiky.

Ľahko ich pokvapkáme olejom (len, aby sa nepripiekli) a okoreníme, nesolíme.

Hlávku hore zrežeme, pokvapkáme olejom, pridáme bylinky a zabalíme do alobalu.

Na plech s papierom na pečenie dáme zemiaky, balíček s cesnakom a bylinky podľa chuti.

Pečieme na 200 st. asi 30-40 minút do zlatista.

Cesnak po upečení ošúpeme a rozotrieme pomocou vidličky.

Maslo rozpustíme, pridáme cesnak, soľ a nakrájanú petržlenovú vňať.

Maslo necháme pár sekúnd prebublať a vmiešame do zemiakov.

Poriadne premiešame a môžeme podávať ako prílohu, so šalátom, s kefírom alebo len tak.

Pre väčšiu pikantnosť môžete pridať do horúceho masla jeden strúčik čerstvého pretlačeného cesnaku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár