Toto lahodné balkánske predjedlo z papriky sa zvyčajne podáva pred čerstvo grilovaným kebabom alebo mäsom.
Tieto marinované papriky sú také chutné, že hostia často zabúdajú na samotné mäso.
Lahodná marinovaná paprika podľa receptu z portálu steaklovers.
Potrebujeme:
12 paprík
1 feferónku
2 strúčiky cesnaku
100 ml rastlinného oleja
1 ČL soli
1 ČL kryštálového cukru
šťavu z 1/2 citróna
petržlenovú vňať
Postup:
Papriku očistíme.
Preložíme na rozohriatu naolejovanú panvicu.
Opekáme ich na miernom ohni 2 minúty z každej strany.
Potom papriky preložíme do misky.
Prikryjeme ich potravinovou fóliou.
Necháme 10-15 minút odstáť.
Do samostatnej misky pridáme citrónovú šťavu.
Do misky nastrúhame cesnak.
Potom pridáme cukor a soľ.
Feferónku očistíme.
Nakrájame na tenké plátky.
Vložíme do misky.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Dobre premiešame.
Nakoniec nalejeme olej.
Všetko spolu vymiešame.
Papriky ošúpeme a vložíme do misky.
Pridáme marinádu, prekryjeme pokrievkou.
Necháme 20 minút odstáť.
Môžeme ich vložiť do sterilizovaných pohárov a takto si paprika zachová všetko svoju chuť až do zimy.
Ide o výborný a veľmi jednoduchý recept, ktorý si zailujete.
Na rodinnej grilovačky mali tieto papriky najväčší úspech.
Dobrú chuť!