Balkánske predjedlo pred grilovaním: Papriky marinované za 20 minút sú čoraz obľúbenejšie ako mäso!

Toto lahodné balkánske predjedlo z papriky sa zvyčajne podáva pred čerstvo grilovaným kebabom alebo mäsom.

Tieto marinované papriky sú také chutné, že hostia často zabúdajú na samotné mäso.

 

 

Lahodná marinovaná paprika podľa receptu z portálu steaklovers.

...

Potrebujeme:

12 paprík

1 feferónku

2 strúčiky cesnaku

100 ml rastlinného oleja

1 ČL soli

1 ČL kryštálového cukru

šťavu z 1/2 citróna

petržlenovú vňať

Postup:

 

 

Papriku očistíme.

Preložíme na rozohriatu naolejovanú panvicu.

Opekáme ich na miernom ohni 2 minúty z každej strany.

 

 

Potom papriky preložíme do misky.

Prikryjeme ich potravinovou fóliou.

 

 

Necháme 10-15 minút odstáť.

Do samostatnej misky pridáme citrónovú šťavu.

Do misky nastrúhame cesnak.

 

 

Potom pridáme cukor a soľ.

Feferónku očistíme.

 

 

Nakrájame na tenké plátky.

Vložíme do misky.

 

 

Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Dobre premiešame.

 

 

Nakoniec nalejeme olej.

Všetko spolu vymiešame.

 

 

Papriky ošúpeme a vložíme do misky.

Pridáme marinádu, prekryjeme pokrievkou.

Necháme 20 minút odstáť.

 

 

Môžeme ich vložiť do sterilizovaných pohárov a takto si paprika zachová všetko svoju chuť až do zimy.

Ide o výborný a veľmi jednoduchý recept, ktorý si zailujete.

Na rodinnej grilovačky mali tieto papriky najväčší úspech.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay