Balkánske oblátkové rezy za chvíľku: S orechmi a geniálnym krémom – ešte lepšie, ako grilážky!

Hľadáte fantastický sviatočný dezert? Skúste tieto tortové oblátky. Sú výborné a tento krém určite využijete aj do iných dezertov.

Potrebujeme:

Tortové oblátky

Na piškótu:

9 bielok

370 g kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

180 g masla alebo margarínu

150 g mletých orechov

150 g sušených hrozienok

220 g hladkej múky

Šťavu z 1 citróna

Krém:

9 žĺtkov

270 g práškového cukru

200 g masla alebo margarínu

Kôru z 1 citróna

Postup:

Bielky ušľaháme na tuhý sneh, postupne pridávame cukor, citrónovú šťavu a nakoniec aj orechy, hrozienka a múku. Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.

Medzitým si pripravíme krém – žĺtky ušľaháme s cukrom nad parou, šľaháme asi 15 minút, kým krém nezíska dostatočnú hustotu. Zložíme z vodného kúpeľa a keď krém vychladne, primiešame doň zmäknuté maslo a ušľaháme jednotný krém. Pridáme aj strúhanú kôru.

Ideme vrstviť – na prvú tortovú oblátku natrieme polovicu krému, na krém položíme vychladnuté cesto, pokračujeme druhou polovicou krému a tortovou oblátkou. Necháme cez noc stuhnúť a môžeme podávať! :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Témy:


Pridajte svoj komentár