plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kto má chuť na pravé balkánske čevapčiči, nech sa drží tohoto receptu: Inak ho už robiť nebudete – ľahký a výborný obed!

My doma čevapčiči máme veľmi radi a robíme pravidelne, najradšej mám tento recept, priamo od kolegyne zo Srbska. 

My doma čevapčiči máme veľmi radi a robíme pravidelne, najradšej mám tento recept, priamo od kolegyne zo Srbska.

Potrebujeme:

200 g bravčové mäso

200 g hovädzie mäso

2 strúčiky cesnak

2 ks cibuľa

soľ

mleté čiere korenie

mletá červená paprika

majoránka

Postup:

Mäso pomelieme a premiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, soľou, korením a paprikou (ideálne je originálne balkánske korenie čubrica). Na pomúčenej doske z hmoty vytvarujeme valčeky so špajdlou v strede. Opekáme na panvici v oleji, pomocou špajdlí otáčame. Podlejeme trochou vody a dáme dopiecť do rúry.Podávame s varenými zemiakmi, horčicou a kolieskami cibule. Ak nechcete používať špajdlu, čevapčiči môžete piecť len na panvici, ja nechávam zapiecť aj v rúre, ale je to na vás. Ak robíte pokrm z bravčového mäsa, bude rýchlejšie hotový.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Jarka Valková

Najlepšie recepty na dnes