plny-hrniec_transparent_negativ.png

Balkánsky jablkový koláč – torta na plechu: Tá piškóta je jemná ako vata, používam ju aj na zákusky a torty!

Výborný koláčik, jemný lahodný a veľmi veľmi rýchly. Olejová piškóta je veľmi lahodná, perfektná aj na torty a zákusky. Stačí pridať kakao a máte kakaový korpus!

Potrebujeme:

200 g kr. cukor

1 bal. vanilkový cukor

120 ml oleja

4 (S) vajcia

200 g hl. múka

1 bal prášok do pečiva

135 ml vody

Náplň:

Voda – podľa potreby

200 g cukor

1000 g jablká – nakrájané nadrobno

2 bal Pudingový prášok, vanilka

Na vrch:

Smotana na šľahanie

Škorica

Postup:

Piškóta: Zmiešajte cukor, vanilkový cukor, olej, žĺtky, múku, prášok do pečiva a vodu – miešajte až do nadýchanej penistej konzistencie.  Bielky vyšľahajte na sneh. Obe hmoty opatrne zmiešame tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu cesta. Rozotrite cesto na plech na pečenie a pečte až do zlatohneda. 170 ° cca 30 minút.

Na vrch:  Nadrobno nakrájané jablká rozvaríme s cukrom v hrnci s hrubším dnom, pridáme vodu a nakoniec zahustíme pudingovým práškom. Náplň rozotrieme sa na ochladenú piškótu a necháme ju vychladnúť. Jablká nemusia byť úplne rozvarené, my máme radi väčšie kúsky. Niekto používa aj strúhané jablká.

Podávame so šľahačkou a škoricovým cukrom!

zdroj: chefkoch

Najlepšie recepty na dnes