Výborný koláčik, jemný lahodný a veľmi veľmi rýchly. Olejová piškóta je veľmi lahodná, perfektná aj na torty a zákusky. Stačí pridať kakao a máte kakaový korpus!
Potrebujeme:
200 g kr. cukor
1 bal. vanilkový cukor
120 ml oleja
4 (S) vajcia
200 g hl. múka
1 bal prášok do pečiva
135 ml vody
Náplň:
Voda – podľa potreby
200 g cukor
1000 g jablká – nakrájané nadrobno
2 bal Pudingový prášok, vanilka
Na vrch:
Smotana na šľahanie
Škorica
Postup:
Piškóta: Zmiešajte cukor, vanilkový cukor, olej, žĺtky, múku, prášok do pečiva a vodu – miešajte až do nadýchanej penistej konzistencie. Bielky vyšľahajte na sneh. Obe hmoty opatrne zmiešame tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu cesta. Rozotrite cesto na plech na pečenie a pečte až do zlatohneda. 170 ° cca 30 minút.
Na vrch: Nadrobno nakrájané jablká rozvaríme s cukrom v hrnci s hrubším dnom, pridáme vodu a nakoniec zahustíme pudingovým práškom. Náplň rozotrieme sa na ochladenú piškótu a necháme ju vychladnúť. Jablká nemusia byť úplne rozvarené, my máme radi väčšie kúsky. Niekto používa aj strúhané jablká.
Podávame so šľahačkou a škoricovým cukrom!
zdroj: chefkoch