Balatonská špecialita: Mega chutné kuracie mäsko so zemiakmi, na túto dobrotu sa vždy čakalo v rade!

Perfektné papanie z dovolenky. Jemne pikantné, na jazyku sa rozplývajúce a pritom skutočne rýchle. Oplatí sa ochutnať.

Perfektné papanie z dovolenky. Jemne pikantné, na jazyku sa rozplývajúce a pritom skutočne rýchle. Oplatí sa ochutnať.

Potrebujeme:

4 ks kuracích pŕs

50 g slaniny

1 stredne veľká cibuľa

4-5 strúčikov cesnaku

100 g ošúpaných paradajok alebo paradajkového pretlaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ a korenie podľa chuti

Červenú papriku šladkú aj štiplavú, štipka gyros korenia

200 ml slnečnicového oleja

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na tenké prúžky alebo kocky, ochutíme gyros korením a soľou. Slaninu nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno. Nové zemiaky nakrájame na malé kocky a dáme variť do horúcej vody – stačí len 10-15 minút.

Väčšiu panvicu dáme na plameň a orestujeme na ňom slaninku. Potom ju vyberieme a na tuku zo slaninky opražíme cibuľku. K cibuľke potom pridáme mäsko a smažíme, kým nepustí šťavu. V samostatnej miske zmiešame nakrájané a ošúpané paradajky (alebo pretlak) s koreninami, pretlačeným cesnakom a pridáme k mäsku. Pridáme aj slaninku a necháme na plameni, kým mäsko nie je celkom hotové.

Zemiaky scedíme, necháme osušiť a následne orestujeme na slnečnicovom oleji dochrumkava.

Nakoniec zmiešame mäsko so zemiakmi a hneď podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty