Najjemnejšie bravčové plátky s lahodnou omáčkou podľa legendárneho maďarského receptu.
Kombinácia úžasných chutí, ktoré si vás hneď získajú.
Fantastický recept na jemnú bravčovú kotletu z youtube kanála szazsu.
Potrebujeme:
500 g bravčové karé
400 g šampiňónov
10 dkg údenej slaniny (voliteľné) alebo ekvivalentné množstvo tuku
1 cibuľu
7 PL leča
2-3 strúčiky cesnaku alebo 1 ČL cesnakového granulátu
1 ČL mletého čierneho korenia
soľ
1 PL mletej červenej papriky
Na zahustenie:
2 dcl kyslej smotany
1 PL múky
Postup:
Do hrnca na sporáku pridáme trochu oleja.
Pridáme na kocky nakrájanú slaninu alebo tuk.
A smažíme do zlatista.
Cibuľu nakrájame na malé kocky.
Mäso položíme na podložku.
Prekryjeme fóliou, tĺčikom vyklepeme, posolíme a posypeme čiernym korením.
Na kotlete spravíme na jednej strane v tretinách malé zárezy nožom (viď video).
Z hrnca vyberieme osmaženú slaninu.
Plátky obalíme v miske s múkou.
Vložíme do hrnca a smažíme z oboch strán dozlatista.
Rezne vyberieme z hrnca a pridáme cibuľu.
V nádobe od mixéra rozšľaháme lečo, pridáme do hrnca s cibuľou a zamiešame.
Prípadne lečo môžete použiť aj nerozmixované.
Pridáme mletú papriku a premiešame.
Ďalej pridáme čierne korenie, cesnak, soľ a dobre zamiešame.
Do hrnca vložíme mäso a nalejeme vodu.
Premiešame, prekryjeme pokrievkou a varíme.
Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky.
Na suchej panvici ich osmažíme do zlatista a pridáme do hrnca.
Premiešame, prekryjeme a necháme variť.
V miske zmiešame múku so smotanou.
Trochu omáčky zmiešame so smotanovou zmesou, nalejeme do hrnca a premiešame.
Lahodné mäso s omáčkou servírujeme s uvarenými cestovinami.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: