plny-hrniec_transparent_negativ.png

Baklažán chutí lepšie ako mäso: Najchutnejšia forma baklažánu!

Originálny recept na baklažán, ktorý som prvýkrát videla na dovolenke a okamžite si nás získal!

Zelenina nielenže fantasticky chutí, ale aj vizuálne obohatí váš stôl.

 

 

Úžasný recept z youtube kanála köyden lezzetler na vizuálne zaujímavé vysmážané baklažány.

Potrebujeme:

4 kusy baklažánu

3 l vody

2 PL soli

3 vajcia

2 ČL kukuričného škrobu

1 šálku strúhanky

rastlinný olej na vysmážanie

Na cesnakový dip (voliteľné):

 

 

1 téglik biely jogurt

1 téglik kyslá smotana

1 PL horčica

1 PL citrónová šťava

3 strúčiky cesnak

podľa chuti soľ

podľa chuti mleté čierne korenie

Postup:

 

 

Baklažán ošúpeme.

Nakrájame po stonku na tenké pásy (viď video).

 

 

Do misy so studenou vodou pridáme soľ.

Dôkladne zamiešame.

 

 

Do misy s vodou vložíme baklažán.

Necháme ich tam 15 minút.

Baklažány po vybratí z vody poriadne vysušíme.

 

 

Teraz si pripravíme zmes na obaľovanie:

Do taniera pridáme vajcia, škrob a metličkou šľaháme.

V šľahaní pokračujeme, kým nezostanú žiadne hrudky.

 

 

Baklažány najprv namočíme do vajíčka.

Potom dôkladne obalíme v strúhanke.

 

 

V panvici zohrejeme olej.

Vložíme doň obalený baklažán – olej však musí byť horúci.

 Smažíme z oboch strán do hneda.

Môžeme nechať odkvapkať na obrúsku.

Hotové baklažány môžeme servírovať s cesnakovým dipom a petržlenovou vňaťou.

 

 

Na dip jednoducho zmiešame všetky prísady v miske.

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes