Originálny recept na baklažán, ktorý som prvýkrát videla na dovolenke a okamžite si nás získal!
Zelenina nielenže fantasticky chutí, ale aj vizuálne obohatí váš stôl.
Úžasný recept z youtube kanála köyden lezzetler na vizuálne zaujímavé vysmážané baklažány.
Potrebujeme:
4 kusy baklažánu
3 l vody
2 PL soli
3 vajcia
2 ČL kukuričného škrobu
1 šálku strúhanky
rastlinný olej na vysmážanie
Na cesnakový dip (voliteľné):
1 téglik biely jogurt
1 téglik kyslá smotana
1 PL horčica
1 PL citrónová šťava
3 strúčiky cesnak
podľa chuti soľ
podľa chuti mleté čierne korenie
Postup:
Baklažán ošúpeme.
Nakrájame po stonku na tenké pásy (viď video).
Do misy so studenou vodou pridáme soľ.
Dôkladne zamiešame.
Do misy s vodou vložíme baklažán.
Necháme ich tam 15 minút.
Baklažány po vybratí z vody poriadne vysušíme.
Teraz si pripravíme zmes na obaľovanie:
Do taniera pridáme vajcia, škrob a metličkou šľaháme.
V šľahaní pokračujeme, kým nezostanú žiadne hrudky.
Baklažány najprv namočíme do vajíčka.
Potom dôkladne obalíme v strúhanke.
V panvici zohrejeme olej.
Vložíme doň obalený baklažán – olej však musí byť horúci.
Smažíme z oboch strán do hneda.
Môžeme nechať odkvapkať na obrúsku.
Hotové baklažány môžeme servírovať s cesnakovým dipom a petržlenovou vňaťou.
Na dip jednoducho zmiešame všetky prísady v miske.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/sIGvTxcWjUI