plny-hrniec_transparent_negativ.png

Báječné ľadové kocky s pudingovým krémom a šľahačkou!

Tento zákusok je výnimočný nielen pre svoju úžasnú chuť, ale aj preto, že sa v našej rodine vždy spája s narodeninami. Navyše, na rozdiel od torty, tento zákusok pripravíte za menej ako hodinku a chutí skutočne úžasne!

Tento zákusok je výnimočný nielen pre svoju úžasnú chuť, ale aj preto, že sa v našej rodine vždy spája s narodeninami. Navyše, na rozdiel od torty, tento zákusok pripravíte za menej ako hodinku a chutí skutočne úžasne!

Potrebujeme:

Na cesto:

7 bielkov

7 lyžíc kryštálového cukru

7 lyžíc polohrubej múky

½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

Krém:

1 l mlieka

2 bal. vanilkového alebo smotanového pudingu

7 žĺtkov

8 lyžíc cukru

4 lyžice hladkej múky

250 g masla

500 ml smotany na šľahanie 33%

1 stužovač – voliteľné

Postup:

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do snehu počas šľahania postupne pridávame cukor a nakoniec aj múku s práškom do pečiva. Vznikne vám pevné bielkové cesto, ktoré drží tvar. Cesto rovnomerne navrstvíme na plech (30×40 cm) vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov  približne 20 minút.

750 ml mlieka prelejme do hrnca a preložíme na mierny plameň, necháme zahriať. Zatiaľ si v samostatnej miske rozšľaháme žĺtky s cukrom, mliekom, pudingovým práškom a múkou. Túto zmes nalejeme do zohriateho mlieka a za stáleho miešania privedieme do varu. Miešame, kým krém dostatočne nezhustne. Varenie krému vyžaduje trochu trpezlivosti, môže to trvať aj 20 minút, avšak výsledok je fantastický a rozhodne stojí za to! Krém zložíme z plameňa a necháme mierne vychladnúť. Do ešte teplého krému primiešame zmäknuté maslo.

Keď krém vychaldne, navrstvíme ho na vychladnuté bielkové cesto.

Zo smotany ušľaháme šľahačku (môžeme pridať aj stužovač, aby šľahačka lepšie držala tvar).

Šľahačku navrstvíme na krém a uhladíme. Vrch zákusku môžeme ozdobiť mandľovými lupienkami, strúhanou čokoládou, strúhanými orechmi alebo drvenými maslovými sušienkami.

Zákusok vložíme vychladiť do chladničky na niekoľko hodín, ideálne na celú noc.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes