Obyčajnú bábovku už nerobím, toto je jednotka: Fantastické cesto z pudingu BEZ múky – bábovka je neskutočne jemná a šťavnatá!

Bábovka je fantastická jemnučká a šťavnatá. Vôbec po upečení nespľasne. 

Je to nenáročný a veľmi chutný múčnik. Túto bábovku podľa cuisine siham jabrani, pripravíte úplne bez múky, len z pudingových práškov.

Bábovka je fantastická jemnučká a šťavnatá.

Vôbec po upečení nespľasne.

Potrebujeme:

5 vajec

1,5 dcl oleja

...

2 dcl kryšt.cukru

1/2 prášku do pečiva

3 vanilkové pudingy

Poznámka:

môžete použiť aj 3 rôzne pudingy – malinový, banánový a čokoládový

Poznámka:

Puding použijeme nevarený, čiže prášok namiesto múky

Postup:

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.

Bielky si vyšľaháme na sneh.

Ja do snehu vždy pridávam aj štipku soli.

Žĺtka dôkladne vyšľaháme s cukrom.

Pridáme olej a prášok do pečiva.

Postupne zašľaháme ( už ručne ) sneh z bielkov.

Ak použijeme jeden druh pudingu, vmiešame prášok jednoducho do cesta.

Ak použijete viac pudingových práškov, postupujte nasledovne.

Zmes si rozdelíme do troch misiek a do každej pridáme iný pudingový prášok.

Potom jednu po druhej nalejeme do formy a upečieme.

Do bábovky môžete pridať aj hrozienka obalené v ukurčnom škrobe.

Riadime sa svojou rúrou, teplota, na ktorej pečiem ja je 180 stupňov.

Po upečení môžete preliať čokoládovou polevou, alebo jednoducho poprášiť cukrom.

Bábovka je jemná, nadýchaná a vynikajúca.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn