plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obyčajnú bábovku už nerobím, toto je jednotka: Fantastické cesto z pudingu BEZ múky – bábovka je neskutočne jemná a šťavnatá!

Bábovka je fantastická jemnučká a šťavnatá. Vôbec po upečení nespľasne. 

Je to nenáročný a veľmi chutný múčnik.

 

 

Túto bábovku pripravíte úplne bez múky, len z pudingových práškov.

Bábovka je fantastická jemnučká a šťavnatá.

Vôbec po upečení nespľasne.

 

Potrebujeme:

5 vajec

1,5 dcl oleja

2 dcl kryšt.cukru

1/2 prášku do pečiva

3 vanilkové pudingy

Poznámka:

môžete použiť aj 3 rôzne pudingy – malinový, banánový a čokoládový

keď použijete čokoládový pudong, bábovka bude tmavá, odporúčam do cesta pridať aj lyžicu-dve kakaa

 

 

Poznámka:

Puding použijeme nevarený, čiže prášok namiesto múky

Postup:

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.

 

 

Bielky si vyšľaháme na sneh.

Ja do snehu vždy pridávam aj štipku soli.

 

 

Žĺtka dôkladne vyšľaháme s cukrom.

Pridáme olej a prášok do pečiva.

Postupne zašľaháme ( už ručne ) sneh z bielkov.

 

 

Ak použijeme jeden druh pudingu, vmiešame prášok jednoducho do cesta.

Ak použijeme čokoládový pudingový prášok, pridáme do cesta aj kakao.

Ak použijete viac pudingových práškov, postupujte nasledovne.

Zmes si rozdelíme do troch misiek a do každej pridáme iný pudingový prášok.

 

 

Potom jednu po druhej nalejeme do formy a upečieme.

Do bábovky môžete pridať aj hrozienka obalené v kukuirčnom škrobe.

Riadime sa svojou rúrou, teplota, na ktorej pečiem ja je 180 stupňov.

 

 

Po upečení môžete preliať čokoládovou polevou, alebo jednoducho poprášiť cukrom.

Bábovka je jemná, nadýchaná a vynikajúca.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes