Vynikajúca bábovka bez vajec, nesmierne vláčna a jemná. Recept od autorky BastMetztli.
Potrebujeme:
350 g polohrubej múky
cca 180 g kryštálového cukru (podľa toho, ako kto rád sladké)
130 g rozpusteného tuku na pečenie
1-2 lyžičky mletej škorice
1 kypriaci prášok do pečiva
150 g bieleho jogurtu
mlieko podľa potreby
1 lyžicu octu a štipku soli (vďaka nim je cesto ešte jemnejšie)
namočené hrozienka – voliteľné
tuk a strúhanka na vysypanie a vymastenie formy
Postup:
Múku, cukor, škoricu a kypriaci prášok zmiešame, potom pridáme tuk a jogurt, všetko dôkladne premiešame.
Podľa hustoty cesta, pridávame mlieko.
Bez mlieka je cesto veľmi husté, nedá sa liať do formy. Časť cesta môžeme zafarbiť kakaom. Cesto lejeme do vymastenej a vysypanej formy. (Lejú po vrstvách, a každú ľahko pokladu namočenými hrozienkami.)
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 ° C cca 40 minút.
Po upečení sýpu práškovým cukrom s trochou škorice.