Bábovka z bavlnky – najjemnejšia na svete: Naučte sa to cesto BEZ vajec, nikdy som nejedla nič lepšie a jemnejšie!

Vynikajúca bábovka bez vajec, nesmierne vláčna a jemná.

Vynikajúca bábovka bez vajec, nesmierne vláčna a jemná. Recept od autorky BastMetztli.

Potrebujeme:

350 g polohrubej múky

cca 180 g kryštálového cukru (podľa toho, ako kto rád sladké)

130 g rozpusteného tuku na pečenie

1-2 lyžičky mletej škorice

1 kypriaci prášok do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g bieleho jogurtu

mlieko podľa potreby

1 lyžicu octu a štipku soli (vďaka nim je cesto ešte jemnejšie)

namočené hrozienka – voliteľné

tuk a strúhanka na vysypanie a vymastenie formy

Postup:

Múku, cukor, škoricu a kypriaci prášok zmiešame, potom pridáme tuk a jogurt, všetko dôkladne premiešame.

Podľa hustoty cesta, pridávame mlieko.

Bez mlieka je cesto veľmi husté, nedá sa liať do formy. Časť cesta môžeme zafarbiť kakaom. Cesto lejeme do vymastenej a vysypanej formy. (Lejú po vrstvách, a každú ľahko pokladu namočenými hrozienkami.)

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 ° C cca 40 minút.

Po upečení sýpu práškovým cukrom s trochou škorice.