plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastická smotanová bábovka na spôsob TIRAMISU: Najlepší dezert s vôňou kávy, aký ochutnáte!

Vynikajúci recept na veľmi chutnú bábovku, ktorú viete rýchlo pripraviť a chuťovo pripomína obľúbený dezert Tiramisu.

 

 

Ak aj vy obľubujete recepty s lahodnou vôňou kávy, tento určite skúste.

Tiramisu bábovka je ideálna ku kávičke alebo šálke dobrého čaju.

Potrebujeme:

3 ks vajce

200 g kryštálový cukor

280 g hladká múka

200 ml smotana na šľahanie

1 bal. prášok do pečiva

50 ml olej

20 g kakao

2 lyžičky (rozpustiť v troche vody) nescafé

podľa chuti rum

Na ozdobu:

Čokoládová poleva

Na posypanie:

Kakao

Práškový cukor

Postup:

Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny.

Pridáme smotanu na šľahanie (vylejeme).

 

 

Hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej.

Väčšiu polovicu cesta vylejeme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy na pečenie.

Ak chcete, namiesto strúhanky môžete použiť kokosovú múčku.

 

 

Do druhej polovice cesta pridáme kávu rozpustenú v troche vody a rum.

Premiešame a nalejeme na svetlé cesto.

Môžeme v tmavom ceste vzor pomocou špáradla.

Teraz zalejeme zvyškom svetlého cesta.

 

 

Bábovku pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov po dobu asi 40 minút.

Sledujeme a kontrolujeme špajdlou.

Ak je špajdla suchá, bábovka je hotová, ak je mokrá, bábovku pečieme ďalej.

Po upečení vrch posypeme kakaom alebo práškovým cukrom.

 

 

Prípadne môžeme preliať čokoládovou polevou.

Tú pripravíme jednoducho rozpusteným čokolády s trochou tuku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes