plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mramorová BÁBOVKA na plechu: Za mňa je to najlepší JEMNÝ koláčik, aký existuje!

Vynikajúci jemný koláčik z vláčneho a jemného cesta.

 

 

Ideálny na každodenné maškrtenie ale aj na slávnostné príležitosti.

Ja zvyknem túto bábovku podávať aj s džemom a čokoládovou polevou, je to naozaj veľká dobrota.

Potrebujeme:

5 vajce

200 g cukor práškový

1 bal. vanilkový cukor

100 ml olej

100 ml vlažná voda

200 g múka polohrubá

1 bal. prášok do pečiva (PDP)

4 lyžice pomleté orechy vlašské

Citrónovú kôru z 1 citróna

1 lyžica kakao

štipka soľ

Na potretie:

 

 

kyselkavý džem

poleva čokoládová

na posypanie:

kokos

Postup:

 

 

Vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom.

Pridáme vlažnú vodu.

Vmiešame múku s práškom do pečiva.

 

 

Nakoniec pridáme olej, orechy, citrónovú kôru.

Premiešame.

 

 

Z bielkov a štipky soli si vyšľaháme sneh.

Do cesta pridáme vyšľahaný sneh a premiešame.

 

 

Cesto si rozdelíme na polovice a do jednej z nich pridáme kakao.

Premiešame.

Do menšieho pekáča vložíme papier na pečenie.

 

 

Vylejeme svetlé a potom tmavé cesto.

Môžete to urobiť aj naopak a v ceste urobiť vzory pomocou špáradla, je to len na vás.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150 – 170°C približne 40 minút (závisí od typu rúry).

 

 

Upečený koláč necháme vychladnúť.

Vychladnutý koláč potrieme ľubovoľným džemom.

 

 

Nakoniec rozotrieme čokoládovú polevu (mliečnu alebo horkú, podľa chuti).

Posypeme kokosom…

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes