Jablková MILKA bábovka na hrnčeky: Úžasne šťavnatá a pripravená za 15 minút – bezkonkurenčná chuť!

Vynikajúci recept na šťavnatú bábovku s jablkami a obľúbenou čokoládou Milka.

Výsledok je skutočne vynikajúci a u nás doma veľmi obľúbený.

Nezabudnite, že množstvo múky treba upraviť podľa konzistencie cesta – tá zavisí hlavne od pridaných jabĺk, keďže každý druh má inú šťavnatosť a tiež môžu byť rozdiely vo veľkosti.

Konzistencia cesta by mala byť rovná ako pri klasickej bábovke.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Poznámka:

Ak nemáte do cesta jablká, môžete ich nahradiť banánom, prípadne nastrúhanou cuketou.

Potrebujeme:

25 dkg kryštálového cukru

4 žĺtky

4 bielky

25 dkg tuku (masla)

3 jablká

25 dkg múky (hladká a polohrubá na polovicu)

1 prášok do pečiva

1-2 mliečne čokolády Milka

2 lyžice kakaa – voliteľné (ja dávam kvôli farbe)

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.

Jablká si očistíme a nastrúhame.

Ak nemáme jablká, môžeme použiť aj banány.

Čokoládu dáme rozvariť a necháme vychladnúť.

Do hmoty zamiešame aj nastrúhané jablká, kakao a rozvarenú čokoládu.

Prášok do pečiva zmiešame s múkou a postupne pridávame do ušľahanej hmoty.

Nakoniec vmiešame ušľahané bielky.

Navrstvíme do bábovky vymastenej a vysypanej múkou.

Pečieme v rúre na 160 stupňov asi 50 min.

Poleva:

Hotovú bábovku môžeme ešte preliať polevou, ktorú si pripravíme z Milka čokolády, rozvarenej s trochou tuku, alebo sladkou smotanou..

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár