plny-hrniec_transparent_negativ.png

Upiekla som BÁBOVKU, ktorá chutí ako zmrzlina: Je neskutočne chutná a hneď hotová – musím sa podeliť o tento RECEPT!

Milujete nové recepty na jednoduché a pritom fantasticky chutné dezerty?

Milujete nové recepty na jednoduché a pritom fantasticky chutné dezerty?

 

 

Potom musíte skúsiť vynikajúcu bábovku s bielou čokoládou, ktorá svojou chuťou pripomína zmrzlinu.

Je vynikajúca a príprava vám zaberie doslova minútku.

Tento recept si určite zamilujete.

 

 

Potrebujeme:

Na 1 bábovkovú formu:

300 g hladkej múky

1 prášok do pečiva

220 g práškového cukru

250 g bielej čokolády

158 g masla

310 ml mlieka

3 vajcia

1 lyžičku vanilkového extraktu

160 g rozdrvených sušienok

maslo na vymazanie

strúhanku na vysypanie formy

Postup:

Začneme tým, že si rúru predhrejeme na 180 °C.

Rozdelíme žĺtka a bielky.

Do misky dáme žĺtky a cukor.

 

 

Šľaháme, kým nezískame penovú konzistenciu.

Čokoládu si necháme roztopiť v mikrovlnke.

 

 

Pridáme maslo, mlieko, vanilkový extrakt a roztopenú čokoládu.

Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Miešame, kým nevznikne vláčne a ľahké cesto.

 

 

Formu na bábovku vymažeme maslom vysypeme strúhankou.

Nalejeme do nej polovicu cesta, naň nasypeme rozdrvené sušienky.

Ak chcete, sušienky môžete vmiešať rovno do cesta.

Dolejeme zvyšné cesto.

Pečieme asi 45 minút.

 

 

Či je bábovka dostatočne upečená, skontrolujeme tak, že do stredu zapichneme drevenú špajdľu.

Ak sa na ňu cesto nelepí, môžeme vybrať z rúry.

 

 

Necháme asi 10 minút vychladnúť, potom vyklopíme.

Dozdobíme podľa chuti

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes