Výborné, mäkučké a vláčne palacinky, ktoré si určite nenechajte ujsť. Ja mám recept od starkej a posúvam ho aj vám, ide o najlepšie cesto, aké som ochutnala.
Potrebujeme:
2 ks žĺtky
0,5 dcl voda alebo minerálka
múka hladká
cukor práškový
1 ks vanilkový cukor
1 lyžička škorica mletá
štipka soľ 0,5 l mlieko
olej na potretie panvice
Postup:
Mlieko rozmiešame so žĺtkami, mliekom, vodou a suchými prásadami Cesto rozmiešavame metličkou pretože s varechou zostávajú hrudky. Múku pridávame od oka, cesto má byť jemné, hladké a nie príliš husté. Stará robila cesto aj z polohrubej múky, takže sa nemusíte báť ani tejto varianty.
Panvicu zakaždým celú zľahka potrieme pierkom namočeným v oleji: vďaka tomu bude jemnučká vrstva oleja po celej panvici a palacinka sa bude opekať pekne rovnomerne.