plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na tieto lievance mám od mojej drahej babičky. Z tanierov miznú rýchlejšie, ako sa pečú!

Ponúkame vám výborný tip na lahodné raňajky, v prípade ak nemáte veľ času na prípravu.

Chystám ich mojim deťom aj viackrát v týždni, keďže si tieto lievance mimoriadne obľúbili.

 

 

Mimoriadne chutný recept z youtube na jablkové lievance.

Potrebujeme:

2 jablká

kôru z 1 pomaranča

1 vajce

180 ml jogurtu alebo kefíru

2 PL kryštálového cukru

štipku soli

1/2 ČL škorice

200 g hladkej múky

1/2 ČL prášku do pečiva

rastlinný olej

Na posyp:

1 PL práškového cukru

1/2 PL škorice

Postup:

Na začiatku ošúpeme jablká, nakrájame ich na štvrtiny, zbavíme jadierok a nahrubo postrúhame.

Do misy s nastrúhanými jablkami pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru.

 

 

Do misky pridáme vajce, jogurt, cukor, soľ a poriadne premiešame metličkou.

Zmes prelejeme do misky s jablkami a zamiešame špachtľou.

 

 

Pridáme škoricu, premiešame a postupne pridávame múku.

Potom pridáme prášok do pečiva a dôkladne špachtľou zamiešame.

 

 

Na panvicu nalejeme olej, roztrieme ho po celej ploche, lyžicou pridávame cesto.

Vytvarujeme ho do tvaru malej placky.

Lievance smažíme z oboch strán dozlatista.

 

 

Do malej misky pridáme cukor, škoricu.

Spolu zamiešame a posypeme lievance.

Jemné lievance môžeme servírovať.

2. recept na jablkové lievnace z kysnutého cesta

Chcete rodine spríjemniť ráno a urobiť im radosť? Pripravte im túto úžasne lahodnú jablkovú pochúťku. Jablká doma určite máte a ostatné prísady nájde v kuchyni každá gazdinka.

Potrebujeme:

 

 

2 jablká

250 g hladkej múky

100 ml mlieka

20 g kvasníc

30 g masla

1 ČL cukru

50 g trstinového cukru (alebo kryštálového cukru)

1 vanilkový cukor

2 vajcia

1/2 citróna

olej

Postup:

Jablká si ošúpeme, zbavíme jaderníkov a nastrúhame na hrubo.

Mlieko nalejeme do hrnca, jemne zohrejeme a vložíme doň maslo.

Za stáleho miešania necháme rozpustiť. Pridáme kvasnice, lyžičku cukru a opäť premiešame.

Do misy nasypeme múku a zalejeme takto pripraveným mliekom.

Pridáme vanilkový cukor, trstinový cukor, vajíčka, šťavu z citróna a  vymiešame cesto.

Teraz pridáme strúhané jablká a opäť dobre premiešame.

Prikryjeme čistou riadovou utierkou a necháme odpočívať 30 minút na teplom mieste.

Na panvici si zohrejem olej a tvarujeme malé lievance.

Smažíme do zlatista na miernom ohni.

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixaby
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes