plny-hrniec_transparent_negativ.png

Babkina ZMRZLINOVÁ maškrta za 10 minút: Netreba tvaroh, smotanu ani drahé mascarpone a máte dezert ako z cukrárne!

Vynikajúci recept na dezert, ktorý chutí ako zmrzlina a pripravíte ho z pár lacných prísad. Inšpirujte sa postupom z youtube!

Potrebujeme:

125 g margarínu

1 pohár múky

1 liter mlieka

3/4 šálky cukru

1 balíček vanilky

Na penu;

2,5 pohára mlieka

Pol pohára cukru

1 lyžicu múky

1 polievková lyžica kukuričného škrobu

2 polievkové lyžice kakaa

1 žĺtok

40 g tmavej čokolády

Pol pohára studenej vody

Postup:

Margarín dáme do hrnca a rozpustíme.

Postupne pridávame múku a vymiešame jednotnú zmes – akési cesto.

Teraz postupne prilievame mlieko a rozmiešame.

Vmiešame aj cukor.

Za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

Nakoniec vmiešame vanilku a rozmixujeme.

Krém nalejeme do misy a uhladíme.

Pripravíme si polevu.

Mlieko dáme do hrnca a pridáme cukor.

Pridáme kakaao, škrob, múku, žĺtok a rozmiešame.

Uvaríme hustý krém.

Nakoniev miešame čokoládu – rozmiešame a vmiešame aj vodu.

Nakoniec ešte všetko rozmixujeme.

Nalejeme na biely krém a uhladáme.

Necháme vychladnúť a posypeme kakaom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes