Len 3 zemiaky, 1 cibuľa a kyslá kapusta: Babkina Valašská kyselica nie je polievka, ale hotová vitamínová bomba – recept za všetky drobné!

Fantastický recept na Valašskú kyselicou, ktorá nie je len obyčajnou polievkou, ale vitaminovou bombou a to hlavne v týchto dňoch.

Potrebujeme:

3 zemiaky

1 cubuľu

400 g kyslej kapusty aj s nálevom

1 šálkou vody

1 lyžica rasce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 guličky nového korenia

3 bobkové listy

120 g slaniny

1 klobásu

50 ml mlieka

1 lyžicu hladkej múky

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme. V druhom hrnci podusíme 400 g kyslej kapusty aj s nálevom a hrnčekom vody. Pridáme korenie – 1 lyžičku rasce, 3 guľôčky nového korenia a 3 bobkové listy. Akonáhle sú zemiaky takmer mäkké, prilejeme je kapustovú šťavu s 1 šálkou vody. Orestujeme na kocky nakrájanú slaninu (120 g) s 1 najemno nasekanú cibuľou. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. V 50 ml mlieka dobre rozmiešame 1 lyžicu hladkej múky, prilejte do kapusty a dôkladne rozmiešajte. Pridajte orestovanou slaninu s klobásou a varte približne 15 minút. Odstráňte z platničky, polievku osoľte a okoreňte a dochuťte kyslou smotanou.