plny-hrniec_transparent_negativ.png

Višňový koláč so škoricou a fantasticky jemnou chuťou: Vďaka mliečnemu krému je cesto úžasne vláčne, ako torta!

Koláč je taký chutný, že veľmi ťažko sa vám bude čakať, kým konečne vychladne.  je skutočný, ale nemôžeme čakať, kým sa ochladí.

Potrebujeme:

  • 1/2 litra mlieka
  • 7 dkg cukru
  • 5 dkg masla
  • 12 dkg krupice
  • 3 vajcia
  • 10 dkg zaváraných alebo mrazených višní
  • štipka škorice

Postup:

Uvaríme si mliečny krupicový krém: Mlieko dáme na plameň s maslom, keď zovrie, dáme variť a miešame do zhustnutia. Zložíme z plameňa a odložíme bokom, kým zmes nevychladne – sem-tam premiešame.

Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, môžeme pridať aj trochu vanilkového cukru. Vaječné bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtkovú hmotu najskôr zmiešame s vychladnutnou mliečnou kašou a potom opatrne primiešame sneh. Nalejte do tortovej formy s priemerom (18 cm).

Pripravíme si višňovú zmes: mrazené višne zmiešame s 1 lyžicou cukru, štipkou škorice a dáme na niekoľko minút na plameň, kým sa neuvoľní šťava. Ak používate višne z kompótu, stačí, ak zmiešate s trochou cukru a škorice, netreba zahrievať.

Višne navrstvíme na vrch cesta a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov po dobu 30-40 minút (podľa rúry).

Recept Ildikó Juhászné

zdroj: egyszerugyorsreceptek

Najlepšie recepty na dnes