Višňový koláč so škoricou a fantasticky jemnou chuťou: Vďaka mliečnemu krému je cesto úžasne vláčne, ako torta!

507 0

Koláč je taký chutný, že veľmi ťažko sa vám bude čakať, kým konečne vychladne.  je skutočný, ale nemôžeme čakať, kým sa ochladí.

Potrebujeme:

  • 1/2 litra mlieka
  • 7 dkg cukru
  • 5 dkg masla
  • 12 dkg krupice
  • 3 vajcia
  • 10 dkg zaváraných alebo mrazených višní
  • štipka škorice

Postup:

Uvaríme si mliečny krupicový krém: Mlieko dáme na plameň s maslom, keď zovrie, dáme variť a miešame do zhustnutia. Zložíme z plameňa a odložíme bokom, kým zmes nevychladne – sem-tam premiešame.

Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, môžeme pridať aj trochu vanilkového cukru. Vaječné bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtkovú hmotu najskôr zmiešame s vychladnutnou mliečnou kašou a potom opatrne primiešame sneh. Nalejte do tortovej formy s priemerom (18 cm).

Pripravíme si višňovú zmes: mrazené višne zmiešame s 1 lyžicou cukru, štipkou škorice a dáme na niekoľko minút na plameň, kým sa neuvoľní šťava. Ak používate višne z kompótu, stačí, ak zmiešate s trochou cukru a škorice, netreba zahrievať.

Višne navrstvíme na vrch cesta a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov po dobu 30-40 minút (podľa rúry).

Recept Ildikó Juhászné

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

zdroj: egyszerugyorsreceptek

Témy:


Pridajte svoj komentár