Koláč je taký chutný, že veľmi ťažko sa vám bude čakať, kým konečne vychladne. je skutočný, ale nemôžeme čakať, kým sa ochladí.
Potrebujeme:
- 1/2 litra mlieka
- 7 dkg cukru
- 5 dkg masla
- 12 dkg krupice
- 3 vajcia
- 10 dkg zaváraných alebo mrazených višní
- štipka škorice
Postup:
Uvaríme si mliečny krupicový krém: Mlieko dáme na plameň s maslom, keď zovrie, dáme variť a miešame do zhustnutia. Zložíme z plameňa a odložíme bokom, kým zmes nevychladne – sem-tam premiešame.
Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, môžeme pridať aj trochu vanilkového cukru. Vaječné bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtkovú hmotu najskôr zmiešame s vychladnutnou mliečnou kašou a potom opatrne primiešame sneh. Nalejte do tortovej formy s priemerom (18 cm).
Pripravíme si višňovú zmes: mrazené višne zmiešame s 1 lyžicou cukru, štipkou škorice a dáme na niekoľko minút na plameň, kým sa neuvoľní šťava. Ak používate višne z kompótu, stačí, ak zmiešate s trochou cukru a škorice, netreba zahrievať.
Višne navrstvíme na vrch cesta a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov po dobu 30-40 minút (podľa rúry).
Recept Ildikó Juhászné
zdroj: egyszerugyorsreceptek