plny-hrniec_transparent_negativ.png

Babkin guláš pred výplatou: Je to nesmierne chutné jedlo, za necelé 2 Eurá nasýtite celú rodinu!

Perfektný starý recept podľa mojej starkej. My máme práve teraz skoro všetky suroviny v záhrade – fazuľa, cibuľa, mrkva aj paradajky. Jediné, čo treba kupovať je klobáska, alebo stačí aj obyčajný párok.

Potrebujeme:

  • 35 dkg fazule
  • 1 cibuľu
  • Mrkvu
  • 20 dkg paradajok
  • 4 kusy klobásky alebo párky
  • 20 ml slnečnicového oleja
  • soľ (podľa chuti)
  • čierne korenie
  • červená paprika
  • bobkový list
  • Pretlak rozriedený s vodou

(Do gulášu môžete pridať aj zemiaky, údené mäsko, alebo čo máte doma. Babka doň v zime dávala aj krúpy alebo cícer) :-)

príprava:

  1. Namočte fazuľa do studenej vody a nechajte ju stáť aspoň 6-8 hodín. Potom umyte, dajte do hrnca a zalejte dostatkom vody (vody by mala byť 3x viac, ako fazule). Varíme domäkka, pričom vodu oslíme.
  2. Nakrájame cibuľu na drobno, mrkvu na plátky, klobásku na väčšie kúsky. Paradajky ošúpeme a nakrájame nadrobno.
  3. Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme mrkvu a aj klobásku. O 3 minúty neskôr pridáme aj paradajky a spolu restujeme, kým sa paradajky nerozvaria. .
  4. V prípade, že je fazuľa hotová, jednoducho scedíme a pridáme na panvicu – nezabudneme pridať aj bobkový list a koreniny. Podľa potreby pridáme paradajkový pretlak rozriedený s trochou vody, ak je zmes príliš suchá a hutná. 15 minút povaríme a hotovo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes