plny-hrniec_transparent_negativ.png

Babkin guláš pred výplatou: Je to nesmierne chutné jedlo, za necelé 2 Eurá nasýtite celú rodinu!

Perfektný starý recept podľa mojej starkej.

 

 

My máme práve teraz skoro všetky suroviny v záhrade – fazuľa, cibuľa, mrkva aj paradajky.

Jediné, čo treba kupovať je klobáska, alebo stačí aj obyčajný párok.

Potrebujeme:

35 dkg fazule

1 cibuľu

Mrkvu

20 dkg paradajok

 

 

4 kusy klobásky alebo párky

20 ml slnečnicového oleja

soľ (podľa chuti)

čierne korenie

červená paprika

bobkový list

Pretlak rozriedený s vodou

(Do gulášu môžete pridať aj zemiaky, údené mäsko, alebo čo máte doma.

Babka doň v zime dávala aj krúpy alebo cícer) :-)

príprava:

Namočte fazuľa do studenej vody a nechajte ju stáť aspoň 6-8 hodín.

 

 

Potom umyte, dajte do hrnca a zalejte dostatkom vody (vody by mala byť 3x viac, ako fazule).

Varíme domäkka, pričom vodu oslíme.

Nakrájame cibuľu na drobno, mrkvu na plátky, klobásku na väčšie kúsky.

Paradajky ošúpeme a nakrájame nadrobno.

 

 

Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme mrkvu a aj klobásku.

O 3 minúty neskôr pridáme aj paradajky a spolu restujeme, kým sa paradajky nerozvaria. .

V prípade, že je fazuľa hotová, jednoducho scedíme a pridáme na panvicu – nezabudneme pridať aj bobkový list a koreniny.

 

 

Podľa potreby pridáme paradajkový pretlak rozriedený s trochou vody, ak je zmes príliš suchá a hutná. 15 minút povaríme a hotovo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes