plny-hrniec_transparent_negativ.png

Babka mi ukázala, ako udržať KARÉ mimo chladničky po celý rok: Takto to robili na vidieku!

Už pár rokov pripravujem mäso v pohári podľa tohto receptu.

Vydrží celý rok v pivnici mimo chladničky a môžete si ho vziať so sebou kamkoľvek.

 

 

Šikovný domáci recept na zavárané bravčové mäso z youtube kanála Moja kuhinja Tanja.

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé

2 ČL soli

mleté čierne korenie podľa chuti

2 ČL mletej červenej papriky

2 ČL vegety

1 ČL granulovaného cesnaku

500 g bravčovej masti

Postup:

 

 

Na začiatku nakrájame mäso na väčšie kusy, ktoré sa zmestia do pohárov.

Do hlbokej misy pridáme soľ.

 

 

Pridáme mleté čierne korenie podľa chuti.

Ďalej pridáme mletú červenú papriku.

 

 

Do zmesi korenia pridáme vegetu.

Nakoniec pridáme cesnak.

A všetko premiešame.

 

 

Mäso dôkladne obalíme v korení.

Potom bravčové mäso vložíme do čistých a sterilných pohárov.

 

 

Poháre prekryjeme viečkami.

Na dno hrnca vložíme utierku a poháre.

 

 

Do hrnca nalejeme vodu po okraj viečka.

Hrniec prekryjeme pokrievkou.

Preložíme na sporák.

 

 

Zapneme ohrev a počkáme, kým voda zovrie.

Keď voda zovrie, znížime teplotu a varíme 3 hodiny.

 

 

Do samostatného hrnca pridáme bravčovú masť.

Masť roztopíme pri nižšej teplote.

 

 

Z pohárov opatrne odstránime viečka.

Do pohára nalejeme horúcu masť tak, aby bola nad úrovňou mäsa.

 

 

Poháre na pevno uzavrieme.

Hrniec prekryjeme pokrievkou.

Dáme ho na oheň a na nízkej teplote sterilizujeme 20 minút.

 

 

Potom vyberieme poháre z hrnca, prekryjeme osuškou a necháme vychladnúť.

Poháre skladujeme na chladnom a tmavom mieste.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes