Starká dávala jablká do pohára s listami ríbezlí – najväčšia letná pochúťka: Rýchle, jednoduché a ohromne chutné!

Domáce jablká v sladkom sirupe, pred rokmi ich vyrábala naša starká a doteraz ich milujeme. 

Domáce jablká v sladkom sirupe, pred rokmi ich vyrábala naša starká a doteraz ich milujeme.

Potrebujeme:

Jablká 5 kg

Kr. cukor 200 g

Listy ríbezlí 30 kusov

Voda 5 l

Soľ 1 polievková lyžica

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Na prípravu sirupu pridajte do vody cukor a soľ. Zmes sa privedie do varu, potom sa nechá vychladnúť. Namiesto cukru môžete použiť 300g medu.

domáce pečené jablká

Nádoby sterilizujte a na dno každého umiestnite 2 listy ríbezlí. Potom pridáme jablká stopkami nadol a opäť vrstvu listov. Ovocie sa zaleje ochladeným sirupom a uzavrie vekom.nakladané jablká

Jablká nechajte 3 dni pri izbovej teplote a potom preneste na chladné miesto.

Ak nie je čas jablká nakladať jablká do pohárov, namočte jablká do hrnca alebo do veľkej panvice. Nezabudnite, že jablká musia byť všetky pokryté sirupom.