Babičkine zemiakové zapekanky s kyslou smotanou: Aj staršie pečivo je v momente preč a všetci už pýtajú dupľu!

Výborný nápad na rýchle pizza pohostenie pre návštevu alebo ako rýchla večera z youtube.

U nás doma to malo veľký úspech a je to aj výborný tip, ako spotrebovať staršie pečivo.

Potrebujeme:

150 g syra

3 vajcia

200 g šunky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pažítka alebo kôpor

1 rajčina

Maslo na potretie

Starší chlebík

2 lyžice kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

Postup:

Pripravíme si všetky prísady.

Ak nemáte krájané pečivo, nakrájame si ho na plátky.

Vajcia zmiešame s nastrúhaným syrom. nakrájanou paradajkou a nadrobno nakrájanou šunkou.

Kto chce, môže pridať aj smotanu. Dôkladne premiešame.

Na veku, alebo chlebík natrieme maslo a navrstvíme pripravenú zmes (v tenšej vrstve).

Uložíme na plech a dáme do vyhriatej rúry kde sprudka zapečieme.

Stačí pár minút, treba sledovať.

Už rozvoniavajú!

Výsledok.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: