Babičkine trubičky s najlepšie na svete: Tento recept je náš rodinný klenot, pečieme každý rok!

Výborné trubičky na sviatočný stôl, robíme ich podľa tohoto receptu každý rok a už si ani nevieme predstaviť, že by sme ich nemali. Chutia naozaj úžasne!

Potrebujeme (na asi 110 trubičiek):

cesto:

400 g hladkej múky

100 g práškového cukru

100 g mletých orechov

1 lyžička kakaa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

250 g masla

poleva:

100 g čokolády na varenie

50 g tuku

Postup:

Ak chcete, aby mali trubičky krásnu vôňu po mede, pridajte do cesta 2 lyžice medu a uberte cukor. :-)

Na dosku preosejeme múku, cukor a kakao. Pridáme orechy, premiešame a urobíme jamku, do ktorej rozklepneme celé vajce. Maslo nasekané na kúsky rozmiestnime okolo jamky. Vypracujeme cesto. Rozvaľkáme na tenko a podľa pravítka narežeme pruhy tak široké, ako dlhé chceme trubičky (robím 5 cm, ide to pekne kolieskom na pizzu). Na kraj pruhu položíme kovovú trubičku a otáčame ju aj s cestom. Až je celá obalená, odrežeme cesto od zvyšného pruhu a trubičku s cestom položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 180 – 190 ° C asi 10 minút. Trubičky dávajú dole z kovových trubičiek ešte horúce, ide to dobre (pozor, kov chytať cez utierku – páli !!!). Konce vychladnutých trubičiek máčame v čokoládovej poleve (kto chce, môže namočiť do polevy celej) a na mriežke necháme zaschnúť. Nakoniec trubičky naplníme pomocou cukrárskeho vrecka ľubovoľným krémom alebo parížsku šľahačkou. Trubičky je možné upiecť dopredu, plníme až čo najtesnejšie pred konzumáciou.