Babičkine cesnakové slimáky: Zo stola zmiznú behom chvíle!

20877

Vynikajúce cesnakové pečivo s vôňou cesnaku, ktoré viete rýchlo pripraviť a určite potešia celú rodinu. Pečivo môžete pripraviť jednoducho ako klasické slimáky – rozvaľkať, natrieť a nakrájať na kolieska. My vám však dnes ukážeme krásny nápad od Betülün Mutfak Aşkı, ako pečivo upraviť tak, aby bolo pohladíme aj pre oko. 

Potrebujeme:

Hladká múka – 500 g

Mlieko – 250 ml

Droždie – 40 g

Soľ

Olej – 100 ml

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Plnka:

Maslo – 100 g

Syrokrém – 100 g

Cesnak – 4 strúčiky

Petržlenová vňať

1 KL soľ

Postup:

Zmiešame suroviny na cesto, vymiesime a necháme dobre vykysnúť. Maslo vymiešame so syrokrémom, roztlačeným cesnakom a ochutíme soľou a prípadne petržlenovou vňaťou.

Z cesta odoberáme menšie kúsky – bochníčky, ktoré rozvaľkáme na ovál.

Natrieme na vyvaľkané cesto a zrolujeme.

V strede rozkrijíme a obe časti stočíme. Následne zatočíme do tvaru slimáka.

Necháme ešte trochu kysnúť na plechu, potrieme vajíčkom a upečieme.

Pečieme pri teplote 180 stupňov.

Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár