Babičkine cesnakové slimáky: Zo stola zmiznú behom chvíle!

Vynikajúce cesnakové pečivo s vôňou cesnaku, ktoré viete rýchlo pripraviť a určite potešia celú rodinu.

Recept na cesto a plnku mám od svojej starkej Márie.

Pečivo môžete pripraviť jednoducho ako klasické slimáky – rozvaľkať, natrieť a nakrájať na kolieska.

My vám však dnes ukážeme krásnu inšpiráciu od Betülün Mutfak Aşkı, ako pečivo upraviť tak, aby bolo pohladením aj pre oko. 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Potrebujeme:

Hladká múka – 500 g

Mlieko – 250 ml

Droždie – 40 g

Soľ

Olej – 100 ml

Plnka:

Maslo – 100 g

Syrokrém – 100 g

Cesnak – 4 strúčiky

Petržlenová vňať

1 KL soľ

Postup:

 

 

Zmiešame suroviny na cesto, vymiesime a necháme dobre vykysnúť.

Maslo vymiešame so syrokrémom, roztlačeným cesnakom.

Ochutíme soľou a prípadne petržlenovou vňaťou.

Z cesta odoberáme menšie kúsky – bochníčky, ktoré rozvaľkáme na ovál.

 

 

Natrieme na vyvaľkané cesto a zrolujeme.

 

 

V strede rozkrijíme a obe časti stočíme.

Následne zatočíme do tvaru slimáka.

 

 

 

 

 

 

Necháme ešte trochu kysnúť na plechu.

Potrieme vajíčkom a upečieme.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)