Vynikajúce cesnakové pečivo s vôňou cesnaku, ktoré viete rýchlo pripraviť a určite potešia celú rodinu.
Recept na cesto a plnku mám od svojej starkej Márie.
Pečivo môžete pripraviť jednoducho ako klasické slimáky – rozvaľkať, natrieť a nakrájať na kolieska.
My vám však dnes ukážeme krásnu inšpiráciu od Betülün Mutfak Aşkı, ako pečivo upraviť tak, aby bolo pohladením aj pre oko.
Potrebujeme:
Hladká múka – 500 g
Mlieko – 250 ml
Droždie – 40 g
Soľ
Olej – 100 ml
Plnka:
Maslo – 100 g
Syrokrém – 100 g
Cesnak – 4 strúčiky
Petržlenová vňať
1 KL soľ
Postup:
Zmiešame suroviny na cesto, vymiesime a necháme dobre vykysnúť.
Maslo vymiešame so syrokrémom, roztlačeným cesnakom.
Ochutíme soľou a prípadne petržlenovou vňaťou.
Z cesta odoberáme menšie kúsky – bochníčky, ktoré rozvaľkáme na ovál.
Natrieme na vyvaľkané cesto a zrolujeme.
V strede rozkrijíme a obe časti stočíme.
Následne zatočíme do tvaru slimáka.
Necháme ešte trochu kysnúť na plechu.
Potrieme vajíčkom a upečieme.
Pečieme pri teplote 180 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)