Konečne som našla podobný recept, ktorý pripravovala naša starká – rozdiel spočíval len v tom, že ona prelievala sucháre kávou a nie karamelovou zmesou. Je to veľmi rýchla a chutná dobrota.
Potrebujeme:
1,5 šálky cukru
1,5 šálky vody
1 bal. nesolených suchárov
Na krém:
1 malý pohár (100ml) práškového cukru
2 malé poháre hladkej múky
1 liter mlieka
1 bal. vanilky
3 kopcovité lyžice masla
Na vrch:
1 bal. smotany na šľahanie
160 g horkej čokolády
Smotanu na šľahanie (pár lyžíc)
Postup:
Cukor necháme rozpustiť, potom zmiešame s vodou a necháme rozpustiť.
Na plech uložíme sucháre a prelejeme ich karamelovou tekutinou.
Na krém si zmiešame cukor s múkou, pridáme mlieko, rozmiešame a dáme variť.
Uvaríme hustý puding do ktorého pridáme aj maslo a vanilku, vyšľaháme. Krém natrieme na vrstvu suchárov. Na krém (keď je vychaldnutý) navrstvíme vyšľahanú šľahačku a na vrch nalejeme rozpustenú čokoládovoú polevu. Necháme vychaldiť a podávame.