plny-hrniec_transparent_negativ.png

Babičkina nepečená maškrta z obyčajných suchárov: Za pár drobných máte perfektných dezert ku káve, ten krém je fantastický!

Konečne som našla podobný recept, ktorý pripravovala naša starká – rozdiel spočíval len v tom, že ona prelievala sucháre kávou a nie karamelovou zmesou. Je to veľmi rýchla a chutná dobrota.

Potrebujeme:

1,5 šálky cukru

1,5 šálky vody

1 bal. nesolených suchárov

Na krém:

1 malý pohár (100ml) práškového cukru

2 malé poháre hladkej múky

1 liter mlieka

1 bal. vanilky

3 kopcovité lyžice masla

Na vrch:

1 bal. smotany na šľahanie

160 g horkej čokolády

Smotanu na šľahanie (pár lyžíc)

Postup:

Cukor necháme rozpustiť, potom zmiešame s vodou a necháme rozpustiť.

Na plech uložíme sucháre a prelejeme ich karamelovou tekutinou.

Na krém si zmiešame cukor s múkou, pridáme mlieko, rozmiešame a dáme variť.

Uvaríme hustý puding do ktorého pridáme aj maslo a vanilku, vyšľaháme. Krém natrieme na vrstvu suchárov. Na krém (keď je vychaldnutý) navrstvíme vyšľahanú šľahačku a na vrch nalejeme rozpustenú čokoládovoú polevu. Necháme vychaldiť a podávame.

Najlepšie recepty na dnes