Babičkina nepečená maškrta s vôňou kávy: Za pár drobných máte perfektných dezert ku káve, ten krém je fantastický!

903 0

Konečne som našla podobný recept, ktorý pripravovala naša starká – rozdiel spočíval len v tom, že ona prelievala sucháre kávou a nie karamelovou zmesou. Je to veľmi rýchla a chutná dobrota.

Potrebujeme:

1,5 šálky cukru

1,5 šálky vody

1 bal. nesolených suchárov

Na krém:

1 malý pohár (100ml) práškového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 malé poháre hladkej múky

1 liter mlieka

1 bal. vanilky

3 kopcovité lyžice masla

Na vrch:

1 bal. smotany na šľahanie

160 g horkej čokolády

Smotanu na šľahanie (pár lyžíc)

Postup:

Ak chcete dezert s karamelovou chuťou, najskôr si pripravíme karamel. Cukor necháme rozpustiť, potom zmiešame s vodou a necháme rozpustiť.

Ak máte radšej vôňu kávy, stačí ak si uvaríte rozpustnú kávu.

Na plech uložíme sucháre a prelejeme ich kávou, alebo karamelovou tekutinou.

Na krém si zmiešame cukor s múkou, pridáme mlieko, rozmiešame a dáme variť.

Uvaríme hustý puding do ktorého pridáme aj maslo a vanilku, vyšľaháme. Krém natrieme na vrstvu suchárov. Na krém (keď je vychaldnutý) navrstvíme vyšľahanú šľahačku a na vrch nalejeme rozpustenú čokoládovoú polevu. Necháme vychaldiť a podávame.

Témy:


Pridajte svoj komentár