plny-hrniec_transparent_negativ.png

Netreba variť, netreba piecť: Babičkina maškrta za 5 minút, lepší dezert nemajú ani v cukrárni!

Výborná maškrtka od našej starkej – ona používala klasický puding, ale ja dávam ten bez varenia, dezert je teda úplne na studeno.

 

 

Je to fantasticky chutné a jednoduché.

Tento dezert chutí vynikajúco a viete ho pripraviť doslova za minútku.

Navyše, tento dezert zvládnete bez toho, aby ste zapli rúru alebo sporák.

Potrebujeme:

500 ml mlieka +trochu mlieka na sušienky

5 lyžíc práškového cukru

2 bal. vanilkového cukru

 

 

350-400 ml smotany na šľahanie

250 g jemného tvarohu

2 bal. vanilkového pudingu bez varenia

Voliteľné:

Kúsky čokolády

kakao

 

 

granko

Na ozdobu:

Čokoládová poleva

Strúhaná čokoláda

Postup:

Tvaroh rozmiešame s 2 lyžicami práškového cukru a 1 bal. vanilkového cukru.

Ja používam jemný krémový tvaroh, ak máte doma len hrudkovitý, rozmixujte ho s trochou kyslej smotany, alebo prepasírujte cez sitko.

 

 

Šľahačku ušľaháme s 1 lyžicou cukru.

Nakoniec si pripravíme puding.

Samozrejme, môžete robiť aj varenú verziu, ale najrýchlejšia a najjednoduchšia je verzia s pudingom bez varenia.

Z 500 ml mlieka, 1. bal.vanilkového cukru a dvoch balíkov pudingu bez varenia ušľaháme hladký, hustý puding.

Do pudingu vmiešame tvarohovú hmotu.

 

 

Premiešame a nakoniec primiešame aj šľahačku.

Formu na pečenie s vyššími okrajmi vyložíme fóliou.

Na dno uložíme sušienky.

Poprskáme ich trochou mlieka, prípadne aj kakaom.

 

 

Navrstvíme 1/2 krému,.

Potom opäť uložíme sušienky.

Nasleduje opäť krém, ktorý uhladíme.

Poslednú vrstvu tvoria sušienky.

Takto pripravený dezert dáme do chladničky stuhnúť.

 

 

Ak chcete, môžete dezert pred podávaním ozdobiť podľa vášho vkusu.

Môžete napríklad len posypať kakaom, prípadne preliať čokoládovou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes