plny-hrniec_transparent_negativ.png

Netreba variť, netreba piecť: Babičkina maškrta za 5 minút, lepší dezert nemajú ani v cukrárni!

Výborná maškrtka od našej starkej – ona používala klasický puding, ale ja dávam ten bez varenia, dezert je teda úplne na studeno. Je to fantasticky chutné a jednoduché.

Potrebujeme:

500 ml mlieka +trochu mlieka na sušienky

5 lyžíc práškového cukru

2 bal. vanilkového cukru

350-400 ml smotany na šľahanie

250 g jemného tvarohu

2 bal. vanilkového pudingu bez varenia

Postup:

Tvaroh rozmiešame s 2 lyžicami práškového cukru a 1 bal. vanilkového cukru. Šľahačku ušľaháme s 1 lyžicou cukru.

Z 500 ml mlieka, 1. bal.vanilkového cukru a dvoch balíkov pudingu bez varenia ušľaháme hladký, hustý puding. Do pudingu vmiešame tvarohovú hmotu a aj šľahačku.

Formu na pečenie s vyššími okrajmi vyložíme fóliou. Na dno uložíme sušienky a poprskáme trochou mlieka. Navrstvíme 1/2 krému, sušienky, opäť krém a sušienky. Dáme do chladničky stuhnúť. Ak chcete, môžete nakoniec poliať roztopenou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes