Babičkina kôprovka: Luxusná krémová omáčka s tou najlepšou chuťou – hotová za 15 minút!

Tiež milujete kôprovú omáčku? Ja som jej veľký fanúšik, ale zo všetkých receptov vyhráva tento od mojej starkej. Kôprovka je fantasticky chutná, krémová a lahodná!

Tiež milujete kôprovú omáčku? Ja som jej veľký fanúšik, ale zo všetkých receptov vyhráva tento od mojej starkej. Kôprovka je fantasticky chutná, krémová a lahodná!

Potrebujeme:

40-50 g masla

4-5 lyžíc hladkej múky

1,5 l mlieka

250 ml šľahačky

3 žĺtky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ

vývar (voda)

cukor

ocot

zväzok mladého kôpru

Postup:

V hrnci rozohrejeme maslo a speníme na ňom múku. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania privedieme k varu.

Omáčku prevaríme, hustotu doladíme buď zriedením vývarom alebo naopak ľahkým zahustením troškou múky, rozmiešanou v mlieku.

Osolíme, prevaríme a vlejeme šľahačku s rozmiešanými žĺtkami. Privedieme k varu, necháme prebublať a vypneme.

Do horúceho vhodíme nadrobno nasekaný kôpor a doladíme chuť cukrom a troškou octu.

Podávame s vajcom natvrdo alebo vareným hovädzím mäsom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)