Tento parádny recept som našla u pani Radky Z. a nepovedia mu inak, ako babičkina maškrta. Je to veľmi jednoduché a krém naozaj výborný. Skúste aj vylepšenie s pudingom bez varenia. :-)
Potrebujeme:
jahody asi 300 g
veľký balíček detských piškót – môžu byť okrúhle aj dlhé
Tvaroh vo vaničke 1 ks
Kyslé smotany – 2 ks
4 lyžice kr. cukru
Postup:
Do misky dáme tvaroh, kyslé smotany,cukor a našľaháme.
Na dno tortovej formy dáme vrstvu piškót, na to tvarohovú zmes, vrstvu jahôd, piškóty a takto vrstvíme ďalej. Končíme tvarohovou zmesou a hore ešte jahôdky na ozdobu. Necháme v chladničke do druhého dňa odležať a stuhnúť. Potom môžeme vybrať z formy, krájať a jesť :)
Nemusíte sa nijako trápiť s urovnaním jednotlivých vrstiev, stačí nakoniec zarovnať a pekne naskladať jahody na ozdobu. Formu môžete použiť tortovú, alebo aj podhlovastú, podľa toho, čo máte pri ruke. Minule som skúsila všľahať do krému aj jeden pudingový prášok bez varenia a bolo to výborné. Tortička je veľmi osviežujúca a jednoduchá.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Radka Z. (ajoun)