Babičkin tajný recept na plnené vianočné rožteky z kyslej smotany: Neskutočne jemné, doslova sa rozplývajú na jazyku

Výborný recept na vianočné rožteky plnené lekvárom, u nás ide doslova o klenot z babičkinej kuchárky. Smotanové cesto je voňavé a výborne sa s ním pracuje.

Výborný recept na vianočné rožteky plnené lekvárom, u nás ide doslova o klenot z babičkinej kuchárky. Smotanové cesto je voňavé a výborne sa s ním pracuje.

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

250 g masla

200 ml kyslej smotany

Štipku soli

Náplň:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Lekvár

Na vrch:

Práškový cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme jednotné, flexibilné cesto, s ktorým sa dobre pracuje.

Cesto rozdelíme na 3-4 diely a necháme aspoň 15 minút odležať na chaldnom mieste. Potom cesto rozvaľkáme a z cesta vykrajujeme kruhy. Na jednu polovicu kruhu navtrstvíme lekvár a cesto preložíme do tvaru rožteka.

Preložíme na plech vystlaný papierom a pečieme v stredne vyhriatej rúre (180 stupňov), kým nie je povrch zľahka hnedastý. Ešte teplé rožteky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)