plny-hrniec_transparent_negativ.png

Babičkin recept na tvarohový koláč „Ambasador“: Nesmierne lahodný krémový koláč s broskyňami a chrumkavým základom!

Pripravte si doma fantastický dezert „Ambassador“ podľa receptu našich starých mám.

Keď som tento jednoduchý recept skúšal prvýkrát, tak si výsledok deti nevedeli vynachváliť.

A odvtedy ho musím piecť pravidelne.

 

 

Úžasný babičkin broskyňový tvaroháč podľa receptu z youtube kanála Henia Foks.

Potrebujeme:

Na plnku:

1 kg tvarohu

1 pohár kryštálového cukru

5 vajec

2 balenia vanilkového pudingu (2×40 g)

1 konzervu broskýň

1 hrnček mlieka

Na cesto:

1,5 pohára pšeničnej múky hladkej

štipku soli

1 vajce

1 ČL prášku do pečiva

1/3 hrnčeka oleja

1 ČL kyslej smotany

4 ČL kryštálového cukru

2 ČL kakaa

objem pohára=250 ml

Postup:

Do misy s múkou pridáme vajce, soľ, cukor, prášok do pečiva, kakao, smotanu, olej.

Všetko spolu dôkladne premiešame rukami a vymiesime cesto.

Cesto rozdelíme na dve časti a väčšiu časť nadrobíme do formy vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry na 190°C.

Pečieme 10 minút.

Do misky pridáme cukor, vajcia, mlieko, práškový puding, tvaroh.

Mixérom rozšľaháme na jemný krém.

 

 

Broskyne nakrájame na kocky.

Potom ich rozložíme do formy na upečené cesto.

 

 

Na broskyne nalejeme tvarohový krém a rovnomerne ho zarovnáme.

Vrch posypme zvyškom kakaového cesta.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Koláč pečieme hodinu pri teplote 160°C.

Po upečení posypeme vrch práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes