Babičkin recept na KARFIOL ohromil každého: Zabudnite na vyprážanie a skúste toto – ľahké, rýchle a jednoduché!

Karfiol nikdy nechutil lepšie!

Keď som prvýkrát skúšal pripraviť toto úžasné jedlo, tak som sa trochu obával, či bude chutiť mojim deťom.

Ale moje obavy boli neoprávnené, pretože si tento pokrm ihneď obľúbili.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Šokujúci recept z youtube kanála Frische Rezepte na lahodné karfiolové placky.

Potrebujeme:

1 karfiol

1 ČL soli

1 kg zemiakov

1 PL soli

2 vajcia

130 g strúhanky

kandizovaný orech

mleté čierne korenie

100 g tvrdého syra

petržlenovú vňať

80 g masla

100 ml mlieka

Postup:

Karfiol nakrájame na ružičky.

 

 

Vložíme ho do do hrnca s horúcou vodou a pridáme soľ.

Privedieme do varu a varíme 10-12 minút.

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kocky.

 

 

Uvarený karfiol preložíme do misy a necháme ho vychladnúť.

Do hrnca s vodou vložíme zemiaky a pridáme soľ.

Prekryjeme pokrievkou a varíme do mäkka.

 

 

Karfiol roztlačíme vidličkou, pridáme vajcia.

Dôkladne premiešame a roztlačíme na kašu.

Potom pridáme strúhanku, orech, soľ a čierne korenie.

 

 

Syr nastrúhame na jemno a pridáme ho do misy.

Ďalej pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Zmes dôkladne premiešame.

 

 

Zo zmesi vytvoríme placky, obalíme ich v strúhanke.

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Placky polejeme olivovým olejom.

Dáme ich piecť na 40 minút pri teplote 180°C.

 

 

Z hrnca so zemiakmi vylejeme vývar do misky, pridáme mlieko, maslo a zemiaky.

Poriadne roztlačíme.

Do hrnca nalejeme trochu vývaru.

Všetko dobre zamiešame.

 

 

Chutné a voňavé placky servírujeme so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay