K tomuto nápadu nás inšpiroval výborný recept z youtube, ktorý sme si upravili a zjednodušili tak, aby sme prípravu stihli za niekoľko minút. Samozrejme, recept môžete uvariť ako klasickú huspeninu, my sme však zvolili rýchly návod so želatínou.
Misky vyerajú krásne a chutia ešte lepšie!
Potrebujeme:
Množstvo prísad di upravte podľa toho, koľko misiek budete pripravovať, na 500 ml vývaru ide 1 bal. želatíny
500 ml zeleninový vývar
1 balíček želatína jemne mletá DrOetker
natvrdo uvarené vajce
uvarená mrkva
uvarený hrach
Vajcia uvarené natvrdo
šunka alebo uvarené mäso
Kôpor, petržlenovú vňať
Jadierka z granátového jablka (voliteľné)
Menšie misky
Postup:
Podľa návodu si pripravíme aspik aspik robíme so zeleninovým alebo mäsovým vývarom a už ho nemusíme ochucovať.
Ak práve manžel varí huspeninu použijem huspeninový vývar aj s mäsom.
Príprava aspiku z vývaru je však skutočne rýchla a jednoduchá.
Teraz si prirpavíme misky – ideálne sú menšie misky s ozdobnými okrajmi.
Uvarené vajcia nakrájame na plátky a mrkvu môžeme vykrojiť, čím získame krásnu jedlú ozdobu.
Do misiek nalejeme na dno trochu aspiku.
Uložíme plátok vajíčka, zeleninu, bylinky a ak máte, tak aj jadierka z granátového jablka, vyzerá to naozaj veľmi efektne.
Zalejeme opäť trochou aspiku.
Teraz pridáme narhané mäso, alebo nadrobno nakrájanú šunku.
Necháme stuhnúť a potom vyklopíme a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod
Video návod obsahuje aj varenie domácej huspeniny