plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najkrajšie pohostenie na VEĽKÚ NOC: Keď dám na stôl tieto misky, ostatné dobroty si nikto ani nevšimne!

K tomuto nápadu nás inšpiroval výborný recept z youtube, ktorý sme si upravili a zjednodušili tak, aby sme prípravu stihli za niekoľko minút. Samozrejme, recept môžete uvariť ako klasickú huspeninu, my sme však zvolili rýchly návod so želatínou.

Misky vyerajú krásne a chutia ešte lepšie!

Potrebujeme:

Množstvo prísad di upravte podľa toho, koľko misiek budete pripravovať, na 500 ml vývaru ide 1 bal. želatíny

500 ml zeleninový vývar

1 balíček želatína jemne mletá DrOetker

natvrdo uvarené vajce

uvarená mrkva

uvarený hrach

Vajcia uvarené natvrdo

šunka alebo uvarené mäso

Kôpor, petržlenovú vňať

Jadierka z granátového jablka (voliteľné)

Menšie misky

Postup:

Podľa návodu si pripravíme aspik  aspik robíme so zeleninovým alebo mäsovým vývarom a už ho nemusíme ochucovať.

Ak práve manžel varí huspeninu použijem huspeninový vývar aj s mäsom.

Príprava aspiku z vývaru je však skutočne rýchla a jednoduchá.

Teraz si prirpavíme misky – ideálne sú menšie misky s ozdobnými okrajmi.

Uvarené vajcia nakrájame na plátky a mrkvu môžeme vykrojiť, čím získame krásnu jedlú ozdobu.

Do misiek nalejeme na dno trochu aspiku.

Uložíme plátok vajíčka, zeleninu, bylinky a ak máte, tak aj jadierka z granátového jablka, vyzerá to naozaj veľmi efektne.

Zalejeme opäť trochou aspiku.

Teraz pridáme narhané mäso, alebo nadrobno nakrájanú šunku.

Necháme stuhnúť a potom vyklopíme a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod

Video návod obsahuje aj varenie domácej huspeniny

 

Najlepšie recepty na dnes