Arménske nakladané paradajky – geniálna pochúťka z obyčajných rajčín: Len narezať, zaliať nálevom a o 3 dni ochutnávate!

Fantastické predjedlo z obyčajných paradajok a slaného nálevu, netreba zavárať, len nechať marinovať v jednoduchom slanom náleve.

Fantastické predjedlo z obyčajných paradajok a slaného nálevu, netreba zavárať, len nechať marinovať v jednoduchom slanom náleve.

Potrebujeme:

1 liter vody

Petržlen podľa chuti

Kôpor podľa chuti

Koriander podľa chuti

3 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Mleté čierne korenie

Pálivú papriku (korenie)

Soľ 55 g

6-8 kusov paradajok

Postup:

Paradajky umyte a osušte, urobte v nich hlboké zárezy do kríža.

Arménske paradajky

Umyte, vysušte a nasekajte zeleň, zmiešajte s pretlačeným cesnakom. Zmes navrstvite do zárezov.

ľahko solené paradajky

Uvarte soľný roztok: panvicu naplňte vodou, pridajte soľ, korenie, pár minút varte a nechajte vychladnúť.

Paradajky vložte do hlbokej nádoby a zalejte studeným soľným roztokom, jemne zatlačte a nechajte tri dni na teplom mieste.

Arménsky recept na paradajky

Pred podávaním paradajok na stôl vám odporúčame dať ich trochu vychladnúť. Ideálne predjedlo s pečeným mäsom, prílohami zo zemiakov a obilninami.