Fantastické predjedlo z obyčajných paradajok a slaného nálevu, netreba zavárať, len nechať marinovať v jednoduchom slanom náleve.
Potrebujeme:
1 liter vody
Petržlen podľa chuti
Kôpor podľa chuti
Koriander podľa chuti
3 strúčiky cesnaku
Mleté čierne korenie
Pálivú papriku (korenie)
Soľ 55 g
6-8 kusov paradajok
Postup:
Paradajky umyte a osušte, urobte v nich hlboké zárezy do kríža.
Umyte, vysušte a nasekajte zeleň, zmiešajte s pretlačeným cesnakom. Zmes navrstvite do zárezov.
Uvarte soľný roztok: panvicu naplňte vodou, pridajte soľ, korenie, pár minút varte a nechajte vychladnúť.
Paradajky vložte do hlbokej nádoby a zalejte studeným soľným roztokom, jemne zatlačte a nechajte tri dni na teplom mieste.
Pred podávaním paradajok na stôl vám odporúčame dať ich trochu vychladnúť. Ideálne predjedlo s pečeným mäsom, prílohami zo zemiakov a obilninami.