Lahodné Arménske medové rezy na štýl MARLENKY: Dokonalá maškrta, ktorá sa úplne roztápa v ústach!

Pripravte si tento neuveriteľne lahodný dezert, ktorý pripomína dobre známu Marlenku.

K stolu vás priláka jeho medová vôňa a jemná konzistencia sa úplne rozpúšťa na jazyku.

Všetky tieto vlastnosti z neho robia prvotriednu maškrtu!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z portálu souspark a hostia budú nadšení.

Potrebujeme:

2 vajcia

150 g kryštálového cukru

80 g masla

50 g medu

350 g hladkej múky

vanilín

1 ČL sódy bikarbóny

Na krém:

180 g kryštálového cukru

500 ml mlieka

1 vajce

40 g hladkej múky

70 g masla

vanilín

Na polevu:

2,5 PL kakaa

45 g masla

1,5 PL kyslej smotany

3 PL kryštálového cukru

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme med, hmotu dobre premiešame a vložíme do vodného kúpeľa, kde hmotu roztopíme.

Nasypeme sódu bikarbónu a odstavíme zo sporáka.

 

 

Múku si preosejeme, po častiach pridáme do hmoty a vymiesime husté homogénne cesto. 

Cesto prikryjeme a necháme 40 minút stáť. 

Potom ho rozdelíme na 3 časti a každú vyvaľkáme na tenký obdĺžnikový plát. 

 

 

Pláty preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a každý pečieme pri teplote 190 °C asi 5 minút. 

Každý plát po upečení prekrojíme na 2 časti, odstránime papier na pečenie a orežeme okraje.

Odrezky rozmixujeme mixérom. 

Krém si pripravíme veľmi jednoducho tak, že zmiešame všetky uvedené suroviny okrem masla, uvaríme hustý krém a odstavíme zo sporáka. Necháme vychladnúť.

 

 

Polevu si pripravíme tak, že v hrnci zmiešame maslo s kakaom, cukrom, kyslou smotanou.

Uvaríme za stáleho miešania dohladka.

Odstavíme zo sporáka a môžeme zostaviť dezert.

 

 

Na podnos vrstvíme striedavo upečené pláty cesta s krémom, potom krémom potrieme aj boky a následne ich posypeme strúhankou, ktorú sme si odložili z rozmixovaných odrezkov.

Vrch dezertu polejeme čokoládovou polevou a odložíme do chladničky stuhnúť. 

 

 

TIP: Ak nechcete poliať dezert čokoládovou polevou, môžete ho len posypať rozmixovanou zmesou, rovnako ako boky. 

Tento dezert je veľmi jemný, krémový s lahodnou medovou príchuťou. 

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash