Anjelsky puding: Ten krém s ľadových kaštanov milujú deti aj dospeláci, dávam ho aj na torty!

Na puding

Potrebujeme:

250 ml smotana na šľahanie
kúsok čokoláda na ozdobu
pár lístky mäty na ozdobu
1 puding vanilkový
500 ml mlieko
2 bielky
čokoládové sušienky nalámené

Postup:

Z mlieka, cukru a pudingového prášku si pripravíme puding podľa návodu na zadnej strane obalu.
Do hotového ešte horúceho pudingu vmiešame vopred našľahané bielky.
Pripravenú hmotou hneď plníme poháre. Robíme vrstvy, medzi ktoré vždy nasypeme nalámané sušienky. Vrch bohato nazdobíme karamelovým krémom.

Na karamelový krém (je dobré urobiť deň napred)

Potrebujeme:

1 šľahačkovú smotanu (250g, 33%)

1 kus tyčinky ľadových gaštanov (prípadne dve biele čokolády)

Postup:

Smotanu si dáme do hrnca a dáme variť na plameň. Už  počas zohrievania pridáme nalámané ľadové gaštany (alebo čokoládu) a necháme prevariť, za stáleho miešania. Potom hmotu necháme do druhého dňa v chladničke – minimálne odporúčam 12 hodín. Na druhý deň vyšľaháme dotuha. Používame do tort, veterníkov, zákuskov a podobne. Krém je naozaj výborný.

foto: reprofoto mindmegette

Dnes najobľúbenejšie