plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moja mama pozná RECEPT na najlepšie rýchle langoše BEZ smaženia: Nenasiaknu olejom, sú mäkučké a chutia fantasticky!

Tieto langoše sú bez smaženia, ľahké a chutia výborne.

Langoše sú smažené placky z kysnutého cesta, ktoré pochádzajú z Maďarska. Sú obľúbenou pochúťkou v strednej a východnej Európe, a to najmä na jarmokoch a festivaloch.

 

 

Samozrejme, langoše vyprážané v oleji sú chutné, ale ak chcete zdravšiu a ľahšiu alternatívu, vyskúšajte langoše bez smaženia.

Existuje viacero dôvodov, prečo je lepšie pripraviť langoše bez smaženia

Zdravie:

Langoše pečené v rúre alebo na panvici obsahujú menej tuku ako langoše vyprážané v oleji. Vyprážanie v oleji pridáva do langošov kalórie a nasýtené tuky, ktoré nie sú zdravé pre srdce a cievy.

Ľahšie stráviteľné:

Langoše bez smaženia sú ľahšie stráviteľné ako langoše vyprážané v oleji. Vyprážanie môže spôsobiť tráviace ťažkosti, najmä u ľudí s citlivým žalúdkom.

Chuť a textúra:

Chrumkavé zvonku a mäkké vnútri: Langoše pečené v rúre alebo na panvici sú chrumkavé zvonku a mäkké vnútri. Vyprážané langoše sú niekedy príliš mastné a ťažké.

Prirodzená chuť:

Langoše bez smaženia si zachovajú prirodzenú chuť ingrediencií. Vyprážané langoše niekedy chutia príliš po oleji.

Langoše bez vyprážania

Tento recept voláme aj falošné langoše.

 

 

Ide o veľmi jednoduchý a chutný recept na domáce pečivo, ktoré je skutočne vynikajúce a keď ho pripravíte s kečupom, syrom a cesnakom, skutočne chutí veľmi podobne ako langoš.

Na rozdiel od vyprážanej verzie však tento recept upečiete na plechu, bez smaženia.

Väčšinou ich nestihneme ani schladiť, miznú hneď z plechu, ešte horúce.

Všetci doma majú tento recept veľmi radi.

Vnútro je tak lahodne mäkké, že sa takmer roztopí v ústach.

 

 

Tento recept zvládnu pripraviť aj tí, ktorí bežne veľa nepečú, pretože je naozaj veľmi jednoduchý. Ak vyskúšate tento recept, nebudete sklamaní.

Potrebujeme:

2 a pol pohára hladkej múky

1 lyžica cukru

1 lyžička suchého droždia

1 lyžička soli

250 ml vlažnej vody

2 lyžice oleja

Ďalej:

150 g syra

1 vajce

Voliteľné:

Kečup

Cesnak s trochou oleja na potretie

Postup:

Do misky nasypeme preosiatu múku.

 

 

Pridáme cukor, droždie a soľ a dobre premiešame.

Pridáme 250 vlažnej vody a vymiesime jednotné cesto.

Na cesto nalejeme olej a opäť premiesime, misku s cestom prekryjeme fóliou.

Necháme odpočívať 30 minút. Cesto rozdelíme na 4 diely.

Každý rozvaľkáme na placku. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Placky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme vajíčkom a posypeme syrom, dáme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes