plny-hrniec_transparent_negativ.png

Anglické syrové pagáče: Sú úžasne voňavé a môžete ich pripraviť za pol hodinu!

Tajomstvo našich pagáčikov je, že sa vyrábajú z veľkého množstva prášku do pečiva, nie z droždia.

Fantastické riešenie v prípade, keď k vám náhle prídu hostia, alebo keď potrebujete nejaké slané koláčiky, no nemáte na ich prípravu veľa času.

 

 

Výborný recept na jemné syrové pagáčiky z portálu sobors.

 

 

Ak čakáte návštevu, určite ich skúste, sú hneď hotové a chutia naozaj výborné.

Ideálne napríklad k vínečku.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

250 g strúhaného syra

1 balenie prášku do pečiva

1 dcl vody

100 g masla

1 ČL soli

1,5 dcl mlieka

1 vajce na pomastenie

Postup:

 

 

Rúru predhrejeme na 220°C.

Plech vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Syr nastrúhame a za hrsť si odložíme na posypanie.

Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva.

 

 

Do múky nastrúhame studené maslo.

Rozdrobíme ho s múkou na menšie kúsky.

 

 

Pridáme nastrúhaný syr.

Potom nalejeme studené mlieko.

Pridáme aj vodu.

 

 

Všetko spolu vymiesime.

S cestom pracujeme čo najmenej.

Cesto na doske vyvaľkáme na hrúbku dvoch prstov.

Vykrajujeme z neho pagáčiky.

 

 

Pagáčiky poukladáme na vystlaný plech.

Potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Vrch posypeme zvyšným strúhaným syrom.

 

 

Pečieme dozlatista cca 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes