Ananás je v našich zemepisných šírkach exotickým ovocím. Existuje však jednoduchý spôsob, ako si vytvoriť chuť navlas rovnakú ananásu z obyčajnej cukety. Ak neveríte skúste, je to výborné!
Skúste dať vašim hosťom uhádnuť, o akú chuť ide. Každý povie, že to musí byť ananás.
Cuketa s ananásovou šťavou
Cuketa je úžasná, pretože z nej môžete urobiť nespočetne veľa jedál. Vyskúšajte ju ale podľa tohoto receptu a budete z nej domáci zaváraný ananás – síce nepravý, ale chutí naozaj ako tropické ovocie z konzervy.
Potrebujeme:
- 1 kg mladej cukety
- 350 g ananásovej šťavy
- 1/2 šálky kr. cukru
- 2/3 lyžičky kyseliny citrónovej
- 1 – 2 g vanilky
Postup:
Cuketa sa odlúpne. Odstráňte jadro a nakrájajte.
Nakrájajte na malé kocky.
Nalejte šťavu do hrnca, pridajte kyselinu citrónovú, cukor a vanilku. Dajte hrniec na oheň.
Miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
Potom pridajte cuketu a varte na miernom ohni 20 minút, pokračujte v miešaní.
Bez vypnutia plynu, nalejte „ananás“ do pohárov a zatvorte. Potom otočte a prikryte prikrývkou na noc.
Cuketa s príchuťou ananásu je pripravená. Dobrú chuť!
Skúste, určite si pochutnáte!