plny-hrniec_transparent_negativ.png

Americký rezeň: Úplne fantastické rezne celkom inak, ako ste zvyknutí – veľmi šťavnaté a pritom chrumkavé!

Toto mäsko ma naučila sestra, ktorá bola na stáži v USA a toto je jedlo si veľmi obľúbila. Ak chcete skúsiť rezne torchu inak, toto si určite zamilujete.

Potrebujeme:

4 veľké vykostené kuracie prsia bez kože
2 šálky hl. múky
4 lyžičky soli
4 lyžičky čierneho korenia
3 lyžice mletého zázvoru
2 lyžičky mletého tymiánu
2 polievkové lyžice sladkej papriky
1 lyžička kajenské korenie

Ďalej:
4 vajcia
8 lyžičiek vody

Na omáčku:
2 lyžice olivového oleja
3 strúčiky pretlačeného cesnaku
1/2 menšej šálky medu
2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžička mletého čierneho korenia
Olej na vyprážanie

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, vysušíme a zľahka naklepeme pod fóliou, alebo nakrájame na tenké plátky.
Preosiatu múku zmiešame so všetkými sypkými prísadami. . POZNÁMKA: Táto zmes múky a korenia je dostatočná pre dve dávky tohto kuracieho receptu, takže pokojne rozdeľte dávku a skladujte 1/2 zmesi v uzatvárateľnom vrecku v mrazničke.

Kuracie prsia ochutíme soľou a korením, potom namočíme mäso do zmesi múky a korenia. Následne mäso obalíme vo vaječnej zmesi (vajcia vyšľahané s vodou) a potom opäť v múčnej zmesi. Vypražíme na oleji z oboch strán dozlatista. Po vyprážaní necháme odkvapkať napríklad na mriežke a následne prelejeme medovou omáčkou.

Medová omáčka: Na panvici zahrejeme olej a orestujeme nakrájaný cesnak. Pridáme med, sójovú omáčku a čierne korenie. Premiešame, varíme 5-10 minút a následne necháme chvíľu vychladiť.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: rockrecipes 

Najlepšie recepty na dnes